Home

Achtergrond 784 x bekeken 54 reacties

Wakker Dier pakt C1000 aan voor kiloknaller

Supermarkt C1000 krijgt van de stichting Wakker Dier de komende tijd 250 bijtende 'reclamespotjes' op de radio, omdat deze super het vaakst vlees voor dumpprijzen verkocht. Dat heeft de organisatie zondag laten weten.

Wakker Dier onderzocht de afgelopen twaalf weken de folders van de acht grote supermarkten, Albert Heijn, C1000, Super de Boer, Plus, Jumbo, Dirk, Aldi en Lidl op vleesacties voor dumpprijzen.

In totaal verkochten de acht supermarkten in de twaalf weken 132 keer vlees onder de gemiddelde prijs van kattenvoer (4,12 per kilo). C1000 was met veertig reclame-acties verantwoordelijk voor 30 procent van de kiloknallers. Plus en jumbo delen de tweede plaats: 18 keer. Kip was het grootste 'slachtoffer': 67 van de 132 reclames betroffen een aanbieding van kippenvlees.

In de spotjes, die onderdeel zijn van de kiloknallercampagne 'Vlees goedkoper dan kattenvoer', benadrukt Wakker Dier het dierenleed achter het goedkope vlees van de 'winnaar'.

In de campagne strijdt de stichting tegen het aanbieden van vlees voor bodemprijzen in supermarkten. Met de campagne wil de organisatie het dierenleed aan de kaak stellen dat het resultaat is van het zo goedkoop mogelijk produceren van vlees.

Wakker Dier zet de prijs van vlees af tegen kattenvoer, omdat hier wel vele soorten van beschikbaar zijn. De stichting noemt het absurd' dat in veel supermarkten wel vele soorten kattenvoer te kiezen zijn, terwijl er vaak maar één soort kipfilet te krijgen is: de goedkoopste. Daarom 'wint' de supermarkt die de komende drie maanden het meeste vlees verkoopt onder de gemiddelde prijs van een kilo kattenvoer (4,12 euro).

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  spotvogel

  Kanibaal, lees eens voor wat ik op 8 juni om 13,14 u geschreven heb. En focus nou even niet op de roes die gewoon een logisch gevolg was van de Titanic-truc van het CDA. Want gingen zij afgelopen nacht niet vals spelend ten onder?

 • no-profile-image

  boer

  Wat is de maatschappij toch verrot. Bijna iedereen bedonderd elkaar als ze de kans krijgen, bijna iedereen worstelt zich door de week met al zijn file's, bijna iedereen heeft altijd een lege portemonnee, bijna iedereen klaagt steen en been ( veelal ook nog terecht), wat een klotewereld.

 • no-profile-image

  hans marktmisbruik

  Als de VVD en CDA het straks voor het zeggen krijgen kunnen we op termijn zelfs dit goedkope inferieure vlees niet meer kopen. Terwijl de heren,dames o.a. (Glossy Gerda Verburg ) De regenten,bestuurders van dit Land , mede verantwoordelijk zijn voor deze schandalige zeer bedenkelijke dierenleed-industrie. Bomvol gentech residuen van antibiotica en opgepompt met water of hormonen. De reclame spot Eerlijk over voedsel u weet wel!!!!?? Slaap maar verder .En u wordt vroeg of laat wakker bij de dokter chemokuur (in de volksmond oncoloog genoemd)

 • no-profile-image

  xxxx

  Dat kattenvoer duurder is dan de kilo knaller : omdat de winst op kattenvoer dusdanig is dat de kiloknaller al zouden ze er verlies opmaken de winst bij lange niet verdampt .

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Die Jonas moet eens stevig gekielhaald worden. Dan belandt hij misschien in de maag van een Bultrug. Het moet eens afgelopen zijn met dit gulzige schrokop-gedrag ten koste van de dieren en van de fatsoenlijke prijzen voor de producent. Want uiteindelijk betalen boer en dier het gelag!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Zo is het precies beste Rode Tomaat. Boeren hebben zelden of nooit nagedacht over macro-economische zaken, die steevast ten koste van hun eigen inkomen gaan. Ze hebben zich altijd al slaafs en apatisch overgegeven aan de machinaties van steeds grotere cooperaties (denk aan Campina), maar zij klagen, zeuren en kermen steen en been over de structureel te lage prijzen die zij uitbetaald krijgen. Amper kostendekkend of zelfs dat nog niet eens! Maar actie nemen om betere prijzen te krijgen? Ho maar! Met de grootwinkelbedrijven is het van hetzelfde laken een pak. Acties zoals de kiloknaller gaan rechtstreeks ten koste van een verantwoord prijsniveau voor vlees en vleesproducten. Maar dat begrijpen boeren kennelijk niet. Morgen gaan zij weer in meerderheid op het CDA stemmen. En zo blijft alles in stand. Ik noem dat de Wet van Behoud van Ellende!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Kalm maar Rustig, anders verschiet jouw gifgroene CDA=pamflet ook nog van kleur. Ik reageerde op de stelling van Rode Tomaat, heb niks met Mao van doen en probeer alleen maar een appél te doen op het gezonde boerenverstand. In jouw geval dus kennelijk vruchteloos!

 • no-profile-image

  koetje

  Zolang supermarkten binnen de wettelijke eisen en regels opereren kun je als boeren of als dierenactivisten nog zo hoog springen,het helpt geen fuck.De gemiddelde consument pluist alle reclame-folders uit op zoek naar de kiloknallers en 3 halen,2 betalen.Het enige wat helpt is wettelijk minimum-prijzen in gaan stellen voor alle voedsel,zoals die 10 jaar geleden nog bestonden voor consumptiemelk.Deze regeling is overigens niet door het CDA om zeep geholpen maar door D66 minister Brinkhorst.

 • no-profile-image

  Rustig

  Jaja, je snapt het helemaal...

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Ik heb nog steeds geen antwoord waarom boeren dit toestaan. Ik spuit tomaten en paprika toch ook niet vol met water om aan mijn kilo's te komen???? Men moet C1000 aanklagen wegens bedrog. Van consument en boer.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Door de activieteiten van wakker dier gaat kiloknaller C-1000, waarschijnlijk nog meer verkopen!!!... De consument is gevoelig voor lage prijzen!!!... Wakker Dier schiet hiermee, in eigen Doel !!!...

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Beste Rustig. Ik heb de reactie van Rode Tomaat ook gelezen. Wilt u eens op de inhoud van deze reactie reageren ?

 • no-profile-image

  koetje

  Wie heeft dan keihard bewijsmateriaal voorhanden?Iets luidop roepen is gemakkelijker dan iets bewijzen.

 • no-profile-image

  Rustig

  Hoort, hoort, hier spreekt het rode orakel over de marcro-economie. Inspired by Mao!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Wat ik vind? Jagertje, monteer een flexibele dubbelloop op jouw hagelspuit en duw hem in jouw eigen hinter. Dan wordt klootschieten écht een genot. En je zult versteld staan hoeveel water er uitkomt!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Wat een onzin jagertje. Het CDA heeft zich satanisch jegens de natuur en de dieren gedragen en moet nu oprotten. Dat er VVD-ers zijn die jagen is een feit, maar die partij zal zich altijd behoorlijk gedragen, dat weten we uit het verleden. Er zijn ook PvdA-ers, D66ers en anderen die jagen. Zelfs een PvdD-er! Doet er niet toe. Pas jij nou maar op jouw hoogzit, op je lege patroonhulzen en op je inco-equipement. Dan gaan wij morgen bij daglicht op zoek naar verloederd CDA-valwild. Voor de preparateur. Want het is altijd zinvol om uitstervende natuurrampen als artefact te bewaren! Ik wens je van harte een fijne verkiezingsnacht.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Hou nou eens op Spotvogel. Jij voegt op deze manier niets en dan niets meer toe. Dit item gaat over het toevoegen van water aan slecht vlees. DAAR moet wat aan gedaan worden.In belang van consument en boer.

 • no-profile-image

  J@gertje

  @hendrikus,
  De potvogel (lees sch..tlijster) is een beetje van de leg.
  Nu heeft het CDA dan wel verloren maar de VVD heeft goede zaken gedaan en ook die zijn voor jacht en een verantwoord natuurbeheer.
  En dan moet de PvdD ook nog eens de wonden likken.
  Laten we hem, zeker nu, niet al te serieus nemen
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  katja

  IJsbergsla neem ik aan, Jagertje? Man ik krijg het
  siberisch koud van jouw zorgwekkende gevoelloossheid. Ooit wel eens een koppel minnekozende houtduiven bekeken? Ooit wel eens stil gestaan bij de wonderen der natuur? Barbaar die je bent!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Ooit wel een stil gestaan bij het feit dat je nu jezelf tegenspreekt???? Elk geschoten exemplaar wordt (volgens jullie eigen beweringen) immers direct opgevuld door een nieuw exemplaar.

 • no-profile-image

  boerke

  Weet je wat eigenlijk het geval is? Het is volkomen terecht dat boeren zeiken/mauwen/zeuren/ouwehoeren dat ze worden uitgeknepen, Dat klopt, ze werken inderdaad voor Jan Lul. Dat weet nu onderhand de hele Nederlandse samenleving wel. Maar weet je, het is eigenlijk volkomen onterecht dat ze blijven zeiken, dat gaat vervelen. Normale mondige mensen laten zich tegenwoordig niet zo lang uitknijpen. Die gaan uiteindelijk eens wat anders doen, zodat aan die marteling een einde komt. By the way: Wakker dier heeft groot gelijk, goeie aktie. Maak iedereen maar eens bewust van de misstanden hier en daar. Dan kunnen de mensen bewust kiezen. Dan hoeft niemend te zeggen "Wir haben es nicht gewusst".
  Trouwens, d'r reageerd er hier zelfs 1 (06 juni 2010 14.20) die zelfs al moeite heeft met lezen, want die heeft het over de partij voor de dieren, terwijl de onderwerpelijk aangelegenheid is gelieerd met Wakker Dier. Voor dit probleem kan men zich vervoegen bij de direkteur van de dichtstbijzijnde basisschool met verzoek tot plaatsing in groep 3.

 • no-profile-image

  lompen

  Goeie zet wakker dier, is er in ieder gaval nog iemand wakker........................LOL - LMAO (voor de ouderen onder ons: LOL staat voor laughing out loud oftewel hardop lachen, en LMAO staat voor laughing my ass off! oftewel lach me hillemaal te barsten! )

 • no-profile-image

  Jenny de Hen

  sorry voor de schrijf fout ben een beetje kippig (hebben er hier wel meer last van)

 • no-profile-image

  Leen

  Op naar C1000. Kiloknallers voor hond, kat en natuurlijk ook voor mijzelf. Heb het niet breed als kleine zelfstandige in dit land. En subsidie- en goede doelengelden aan wakker dier en consorten direct afschaffen.

 • no-profile-image

  Chris

  Waar maken ze zich druk over bij Wakker Dier?? Het is toch heel simpel als kip goedkoper is als kattevoer, dan voer je de kat toch gewoon kip.

 • no-profile-image

  Saskia

  Leen, Wakker Dier ontvangt geen subsidies, omdat ze dat niet willen en daardoor onafhankelijk voor de dieren kunnen opkomen. Wel goed je huiswerk doen voordat je kritiek levert ajb. Weet je wie er miljoenen aan subsidies krijgen? De industriëlen die dieren op een schandalige manier houden, de vissers die de oceanen leegvissen etc.

 • no-profile-image

  Jenny de Hen

  Goed gezien Daan , Boerke met koeikes kan zelf beter terug naar school gaan ,iedereen weet waar Waker dier staat je ook Partij voor de dieren kan lezen een pot nat.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Kijk dat vind ik nou een actie van Wakker dier die mij sympathie heeft!
  Even afwachten wat er in het spotje precies verteld wordt maar hier mag voor mijn part NVV en LTO ook wel een pluimpje voor geven!

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Ik hop dat wakker dier nog veel meer van dit soort akties opstapel gaat zetten. Dit zal OOK voor de boeren een goede zaak zijn. Waarom moet trouwens deze stichting dit aan de kaak stellen. Waarom doen boeren dit zelf niet. blijkbaar4 vinden ze het nuttiger om te mauwen en te zeiken dat ze uitgeknepen worden.

 • no-profile-image

  Villi

  Het wordt tijd dat retail samen met de boerenorganisaties tegenactie onderneemt tegen deze communist Sj vd W. Compaan van Volkert de G... Hij wil alle vlees uit retail. Zijn dogma drukt hij door ten koste van de gewone man.

 • no-profile-image

  de gewone man /de gewone supermarkt

  als je van honden en katten houdt dan geef je die te eten.en omdat het een gezelschap of vertroetel dier/tje is wil je niet weten wat het kost.
  Als wij mensen te eten willen geven dan moet er opeens na de kleintjes(centen)worden gekeken.
  Dit gedrag is niet van de supermarkt(of C1000) maar van ons als consument.wij drinken melk van € 0,75 en wij tanken de auto af voor € 1,50;zouden hier ook spotjes over gemaakt worden?

 • no-profile-image

  Albert Willem Knop

  "Gewone man" slaat de spijker op de kop. We hebben meer geld over voor het voer voor onze katten dan voor ons eigen eten. De vraag is of het vergelijken van prijzen per kg zinvol is. In kiloknallers zit waarschijnlijk de maximum toegestane hoeveeheid water en het kattenvoer waarschijnlijk veel minder (in ieder geval in droogvoer).

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Ooit weleens gezien hoe een horde jagers korte metten maakt met in duizenden jaren moeizaam verkregen civilisatie, temidden van door compensatie- en schaderegelingen bol staande kapitalistenlanden? Barbaar die je bent!

 • no-profile-image

  Ik ben toch nie gek.

  Dus verkoopt C1000 verkoopt veel water? Waarom klagen de boeren de supermarkten niet aan voor deze praktijken.Het is dus feitelijk mensen bedonderen. Gewoon een filmpje op You Tube over deze bedriegerij. Keihard aanpakken.Dan is het zo gebeurd met die zooi

 • no-profile-image

  Rode Tomaat

  Vergeet niet dat diegene die dit soort praktijken bedenken meest rechts stemmen. Kiloknallers en het maximaal wateren van dit kiloknallers vlees gaat tenkoste van de boeren. En deze zwijgen als het graf. Boeren LATEN zich bedonderen waar ze zelf bijstaan.En zo een supermarkt als de C1000 maakt van de verdeeldheid, en het domme korte termijn denken van boeren, dankbaar gebruik van.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Niet in een ledikantje, Rustig, maar in een waterbed! Rode Tomaat wijst er immers op dat er in dat kiloknallervlees gigaveel water zit. Zo wordt goedkoop uiteindelijk toch duurkoop voor de koopjesbeluste consument. Eigen schuld, dikke waterbult! Echte kwaliteit hoort nou eenmaal een goede prijs te hebben.

 • no-profile-image

  Mark

  Boeren hoeven helemaal niet in het geweer te komen tegen C1000. Als je het er niet mee eens bent, dan verkoop je je product gewoon via je eigen landwinkel. En je ziet dat die markt groeit. Dus laat ze bij C1000 maar lekker doen wat zij "goed" vinden, want ik zou het ziekelijk vinden als C1000 gaat concurreren met de kleinere afzetkanalen. Dus afschaffen al die wettelijke marges van wat wel/niet mag met inspuiten van water zodat C1000 en ook andere detaillisten zich hier nooit achter kunnen verschuilen. Het gaat om eigen verantwoordelijkheid en maatschappelijk ondernemen.

 • no-profile-image

  Rode Tomaat

  Lees net dat de C1000 helemaal niet van plan is te stoppen met de kiloknallers. Of moet ik watervlees zeggen....?

 • no-profile-image

  Hendrikus Gans( Broer van Gijs)

  Kom op spotvogel...je begint nu wel heel erg de draak met je zelf te steken.

 • no-profile-image

  Daan Haan

  Hier snap ik nou niks van als partij voor de dieren zou je toch trots moeten zijn dat er zoveel mensen zijn die meer over hebben voor hun kattenvoer dan voor hun eigen eten

 • no-profile-image

  Ed

  Waarom realiseert zich niemand dat het kattenvoer veel en veel te duur is?

 • no-profile-image

  Jonas

  Saskia, ik heb mijn huiswerk eens gedaan, en idd, in 2006 heeft wakker dier de laatste subsidie in hun jaarrekening staan twv 31.000 euro. Sindsdien is de subsidie verwerkt in de post "donaties, giften", danwel in de post "schenkingen". Een nieuwe boekhouder doet wonderen!!

 • no-profile-image

  boerke

  Beste mensen, lees allemaal het intervieuw met Verburg in het Brabants-Dagblad van hedenmorgen 07-06-2010.
  Wie heeft er nou toch de illusie dat een groep (103) hoogleraren zich laten verleiden tot een politieke discussie met een minister, die na de verkiezingen weer geruisloos naar de banken van de 2e kamer verhuist, danwel ergens burgemeester wordt, over de brabantse mega-bioindustrie, die ondertussen door de samenleving toch wat minder wenselijk cq noodzakelijk wordt geacht.
  Lees het zelf maar.

 • no-profile-image

  spotvogel

  In de natuur geldt de ecologische wet dat in principe alles overal is, maar dat het milieu (de som van primaire en secundaire levensvoorwaarden) selecteert. Toen in 2008 door Duke op Texel bijna 5000 grauwe ganzen werden weggevangen (en door Dick den Hertog tot honden- en kattenvoer verwerkt) duurde het nog geen anderhalve maand voordat er weer meer dan 5000 ganzen op het eiland waren! Vreemde ganzen die er de plaatselijke situatie nog niet kenden en dus niet wisten waar ze wél en waar niet gedoogd werden. Zo'n situatie gaat zich ook rond Schiphol voordoen als daar grote aantallen plaatselijke ganzen worden verwijderd. Met als extra negatieve factor dat vreemde ganzen niet vertrouwd zijn met het voordurende opstijgen en landen van vliegtuigen. Waardoor de kans op aanvaringen sterk toeneemt (nb. de Canadaganzen die zondagavond botsten kwamen niet uit dit gebied doch waren op noordwaartse ruitrek). Dergelijke risico's moet men niet willen en durven nemen.

 • no-profile-image

  john

  250 spotjes voor goedkoop vlees. mooi om te zien dat een partij die onze producten toch nooit zal kopen onze sector zoveel promoot! c1000 zal allang een tegenactie klaar hebben liggen.

  Oh ja en die 70 % export... het verzoringsgebied van de nederlandse varkenshouderij is de driehoek Londen, Berlijn, Parijs... binnen 500 Km hebben 95% van de producten een consument gevonden. Dit noem ik heel netjes. Zie onze varkens maar als ruilproduct dat we nodig voor de tarwe uit frankrijk en duitsland anders zou er hier geen fatsoenlijk brood in de winkel liggen!.

 • no-profile-image

  Rustig

  Rode tomaat wil dat de overheid boeren in een ledikantje legt en rustig heen en weer schommelt, en dat als ze huilen direct weer de fles krijgen. Logisch dat hij niet zoveel met rechts op heeft.

 • no-profile-image

  Struis den Boer

  Ik denk dat de C1000 precies aan de grens gaat zitten van het geen wettelijk is toegestaan. Boeren moeten hier tegen in opstand komen. De C1000 verdient hier grof geld aan en de boeren krijgen een slechter imago. Dat zijn namelijk diegene die het vlees van junk kwaliteit produceren. Ja , supermarkten weten dit genadeloos uit te buiten. Dat zijn SLIMME vogels

 • no-profile-image

  J@gertje

  Ach ik schiet zo nu en dan een kilo ganzenborst filet naar beneden.
  Er is niet mee geknoeid en er is geen water ingespoten.
  Gezond, puur natuur, veel goedkoper (€0,65 voor een hagelpatroon) en de boeren hebben er meer dan genoeg van.
  Met recht een "kiloknaller"
  Wat vind jij spotvogel?
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  J@gertje

  Vanmorgen even een trosje houtduiven bij elkaar geschoten.
  Heerlijk voor in de soep en de borstjes gaan op de barbecue.
  Topkwaliteit voor een klein prijsje. Alweer een kiloknaller (20 cent per duif)
  Over een accijns op vlees maak ik mij niet druk.
  Ik kreeg er van de boer bovendien nog een paar kropjes sla bij.
  Groet, J@gertje

 • no-profile-image

  J@gertje

  Ooit wel eens gezien hoe een flinke koppel duiven de gehele oogst binnen een paar uur onverkoopbaar maakt?
  Ooit wel eens over nagedacht wat dit voor de boer (tuinder) betekend?
  Ooit wel eens gedacht, laat ik die tuinder eens schadeloos stellen?
  Ooit wel eens het besef gehad dat wij met ons allen hiervoor belasting betalen?
  Ooit al eens duivensoep of gegrilde duivenborstjes gegeten?
  Jij eet vast geen vlees en groente.

 • no-profile-image

  Saskia

  Fantastisch dat Wakker Dier de vee-industrie zo aanpakt. Dit is alleen maar beter voor de bewuste boeren, de toekomst van de aarde en natuurlijk de dieren. We moeten af van de grootschalige veeteelt en wel zo snel mogelijk.

 • no-profile-image

  deutchsland

  De Aldi en de Lidl lachen zich te barsten.

 • no-profile-image

  boerke

  Leen, 't wordt tijd dat je 's wat anders gaat doen jongen, al dat ge-erremoei

 • no-profile-image

  john

  wanneer worden de boeren eens beloond dat ons welvaartspeil zoveel hoger ligt dan 40 jaar geleden? van 30% uitgaven aan voedsel naar 10% uitgaven aan voedsel! Door de goede voedsel voorziening en concurerende prijzen kan onze economie hard groeien en gezond blijven. Burgers krijgen ruimte om geld uit te geven aan duur kattenvoer, lange vakanties, elke kamer een tv, tweede auto en ga zo maar door! Oh ja en sommige burgers doneren nog een beetje aan wakker dier. Een goede voedselvoorziening is de basis van onze economie en daar mogen we best trots op zijn.

Laad alle reacties (50)

Of registreer je om te kunnen reageren.