Home

Achtergrond

WUR test onkruidstaaf

Wageningen Universiteit & Researchcentrum (WUR) onderzoekt op de locatie in Lelystad de bestrijding van wortelonkruiden met de rodwieder.

De eerste testen met dit apparaat zien er volgens WUR veelbelovend uit. De rodwieder is een draaiende zeskantige staaf achter een grondbewerkingsmachine, die planten- en wortelresten naar boven werkt zodat ze verdrogen of trager starten met de hergroei. Het apparaat wordt in de VS en Canada al veel gebruikt.

Bij sommige versies wordt de staaf aangedreven door de voortgaande beweging van het grondbewerkingswerktuig. Bij andere versies wordt de staaf aangedreven door een hydromotor. WUR demonstreert de machine op de Biologische Velddag op 23 juni op de PPO-locatie in Lelystad.

Of registreer je om te kunnen reageren.