Home

Achtergrond 288 x bekeken 2 reacties

WTO: wereldhandel met 25 procent gegroeid

De waarde van de wereldhandel is in het eerste kwartaal van dit jaar met 25 procent toegenomen, dankzij de grote vraag uit Azië en hogere grondstofprijzen. Dat blijkt uit woensdag bekendgemaakte cijfers van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

Export vanuit de Verenigde Staten en Europa steeg met een vijfde vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar. China exporteerde 29 procent meer spullen. Afrika en het Midden-Oosten verscheepten 53 procent meer.

De vraag steeg het meest in de Aziatische giganten China en India. China importeerde 65 procent meer ten opzichte van de eerste drie maanden van 2009, India 55 procent meer. Azië als geheel voerde 45 procent meer in.

De prijzen van grondstoffen lagen flink hoger dan een jaar eerder. Ruwe olie werd 70 procent duurder, metalen kostten bijna 60 procent meer dan vorig jaar.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gerrie

    Als ze in Azie nog even wachten spoelt de olie vanzelf aan.

  • no-profile-image

    Han

    Waarde Wereld handel stijgt 25 %, als eenvoudige lezer denk ik dan het gaat goed met de wereld economie. Wanneer merk ik als burger hier iets van? Even verder lezen en daar komt de aap uit de mouw >prijsstijgingen van 60 %<. Zo kan ik als boer ook mijn omzet waarde eenvoudig doen stijgen tot torenhoge bedragen zonder een kilogram meer te produceren. Met cijfers kan de wetenschap en erger de POLITIEK alles aantonen wat ze willen. Als boer zal ik het zeker merken aan een prijsbevriezing of daling de >inflatie< moet beperkt blijven!!

Of registreer je om te kunnen reageren.