Home

Achtergrond 263 x bekeken

WKK-vermogen neemt minder snel toe

Het totaal opgestelde WKK-vermogen van de Westlandse glastuinbouw komt in 2010 uit op 830 megawatt.

Eerder werd uitgegaan van een vermogen tussen de 850 en 900 megawatt. Dat staat in het jaarverslag van netbeheerder Westland Infra. Vorig jaar groeide het vermogen in de regio Westland naar 770 megawatt. Dat was 12 procent meer dan in 2008. Volgens Westland Infra is de groei nu beperkt omdat de prijzen voor glastuinbouwgewassen laag zijn.

De sparkspread, het verschil tussen het verbruik van aardgas en de verkoop van elektriciteit, staat volgens Westland Infra op een te laag niveau. Momenteel staat de sparkspread op 37 euro per megawattuur, waar volgens LTO Glaskracht voor de meeste WKK’s 40 euro pas de moeite is.

Of registreer je om te kunnen reageren.