Home

Achtergrond

Voorzichtig hogere opening Europese beurzen

De belangrijkste Europese graadmeters zijn vandaag licht positief aan de handelsdag begonnen.

Dinsdag moesten de indices forse verliezen incasseren, omdat beleggers zich zorgen maken over het wereldwijde herstel van de economie na tegenvallende macrocijfers. Bovendien zijn er zorgen over de terugbetaling van leningen door banken aan de Europese Centrale Bank donderdag.

De AEX-index van meest verhandelde fonsen in Amsterdam stond op de laatste handelsdag van het tweede kwartaal na een half uur handelen 0,2 procent hoger op 319,57 punten. De index voor het middensegment, de MidKap, verloor 0,2 procent. In Frankfurt, Parijs en Londen stonden er plusjes tot 0,4 procent op de borden.

Naar verwachting zal de handelsdag onrustig verlopen. Er zal volgens vermogensbeheerder Danny Geerken van het Haags Effectenkantoor over het hele palet aan bedrijven gehandeld worden. ,,Het draait nu niet om individuele fondsen, maar het sentiment beheerst de beurzen. En dat is negatief'', aldus Geerken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.