Home

Achtergrond 177 x bekeken 3 reacties

Voorschot Cono over juni naar € 30,16 per 100 kilo

Cono Kaasmakers verhoogt de netto-voorschotprijs over de maand juni met € 1,35 per 100 kilo naar een bedrag van € 30,16.

Daarmee blijft het onder de voorschotprijzen van DOC Kaas en FrieslandCampina. Die publiceerden voor juni voorschotprijzen van achtereenvolgens € 31,89 en € 31,29 per 100 kilo ex btw. Per kilo vet betaalt Cono een prijs van € 2,70, per kilo eiwit betaalt het € 6,35.

Cono Kaasmakers blijft nu relatief achter bij een bedrijf als DOC omdat de prijzen voor 'bulkkaas' momenteel nog altijd erg hoog zijn.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jack

  Beste Klaas van der Horst,

  neem je werk als journalist serieus en verdiep je echt in de melkprijzen. Cono lijkt een matige prijs te betalen, maar heb jij al rekening gehouden met een halve cent weidetoeslag (98% van de Conoleden), een halve cent Caring Dairy-premie (97% van de leden) en de maximaal haalbare premie van twee cent voor de kwaliteitseisen (ongeveer 1,8 cent wordt hiervan gemiddeld uitgekeerd). De melkprijsvergelijking komt in de praktijk dan toch iets anders uit dan jij hier doet voorkomen...

 • no-profile-image

  Jack

  Klaas,

  rare jongens die journalisten. Zoals gezegd ontvangt de over- overgrote meerderheid caring dairy en weidetoeslag. Dit lijkt mij toch behoorlijk standaard. Juist bij de kwaliteit, met name elke tank onderzoeken op boterzuur, levert nogal eens een gemis aan de wel door jou standaard meegerekende kwaliteitspremie op.

  Vraag me ook af welke extra's je bij onze afnemer RFC nog mee zou kunnen nemen. (Behalve die paar honderd euro weidefooi op jaarbasis) Misschien kun je de huidige melkprijs wat draaglijker maken voor de RFC-leden...

  Geluk, Jack

 • no-profile-image

  Klaas

  Hoi Jack,

  De kwaliteitstoeslag zit bij de prijs in, maar niet de weidemelk, en caring dairytoeslagen. Dat zijn namelijk geen standaardtoeslagen. Met weidemelk en caring dairy komt Cono wel veel hoger uit, maar als we deze extra's meenemen, moeten we bij FriCa en andere bedrijven ook van alles erbij nemen. We geven zo veel mogelijk de standaardmelkprijs per fabriek weer.
  met vr. groet

Of registreer je om te kunnen reageren.