Home

Achtergrond 257 x bekeken

Vliegtuigje crasht op straat in Sydney

Een vliegtuigje met twee inzittenden is dinsdagochtend neergestort op een straat in de Australische stad Sydney.

Het toestel verloor door nog onbekende oorzaak hoogte, raakte een elektriciteitspaal en stortte neer. Door het ongeval zijn beide inzittenden omgekomen. Een aantal getuigen op de grond raakte in shock, aldus de autoriteiten in Australische media.

Het dichtsbijzijnde vliegveld kon de piloot van het tweemotorig toestel Piper PA-31P niet meer halen en hij zag geen andere optie dan de straat onder hem. Hij vloog rakelings langs een paar huizen, kon nog net een auto ontwijken en stortte vervolgens vlakbij een school neer op de openbare weg. Het toestel vloog in brand.

Het vliegtuigje was 20 minuten voor de crash opgestegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.