Home

Achtergrond 1 reactie

Vleessector wil eenvoudiger herkomstsysteem

De Nederlandse vleessector wil een eenvoudig systeem van herkomstvermelding voor vlees.

Alleen de vermelding waar het dier is gehouden en is gemest zou voldoende moeten zijn. Dat meldt lobbyist Frans van Dongen van de Nederlandse vleessector in een reactie op de voorstellen van het Europees Parlement voor herkomstvermelding op vlees.

tot nu toe geldt voor rundvlees een systeem waarbij op het etiket wordt vermeld waar het dier is geboren, is opgefokt en is geslacht en verwerkt. Volgens van dongen is de consument in de praktijk niet geïnteresseerd in de vraag waar het dier is geslacht en verwerkt. Het gaat de consument in principe vooral om de omstandigheden waaronder het dier heeft geleefd. "En juist op dat punt, als het gaat om duurzaamheid en welzijn zijn we sterk", aldus Van Dongen. "We willen uitgaan van onze eigen kracht. Bovendien is het systeem zoals wij dat voorstellen eenvoudig en werkbaar."

Lees ook: EP: verplichte herkomstvermelding voor vlees en zuivel

Eén reactie

  • no-profile-image

    Floor

    En waarom mogen consumenten niet weten dat levend vee naar het buitenland wordt vervoerd. dáár wordt geslacht, en in porties weer terugkomt??? En dat puur uit economisch belang en zeker niet uit dierenwelzijnsbelang.
    Als melkveehouder vind ik dit zelf ook van de gekke. Ik let in de winkel juist ook op de gegevens van slachten en verwerken.

Of registreer je om te kunnen reageren.