Home

Achtergrond 233 x bekeken 1 reactie

Vion verder met afgeslankt Weyl

Vleesconcern Vion wil na een definitieve overname van Weyl dit bedrijf in sterk afgeslankte vorm voortzetten.

Wel is het de bedoeling alle vier vestigingen open te houden. Dit heeft het bedrijf volgens curator Jacques Daniëls verklaard. Daniëls heeft maandagmiddag tegenover het personeel een korte toelichting op de plannen van Vion gegeven. Het concern zelf wil er niets over zeggen.

Van de 650 arbeidsplaatsen vóór het faillissement zullen er in de plannen van Vion straks nog zo’n 200 overblijven. Toch heeft het bedrijf tegenover de curator het voornemen uitgesproken om alle vestigingen van Weyl in bedrijf te houden, bevestigen personeelsleden van het failliete bedrijf. Dat is ook de reden waarom Daniëls Vion heeft uitgekozen om exclusief mee verder te praten en niet de twee andere overgebleven kandidaten Tönnies en Gausepohl. Vleeskalverintegratie Van Drie leek ook nog lang in de race te zijn, maar deze heeft naar verluidt afgehaakt na een eerste onderzoek van de boeken.

Daniëls heeft bindende voorwaarden gesteld om sluiting van bedrijven en afstoten van activiteiten in Enschede, Oldenzaal, Gronau en Neuenhaus te voorkomen, zeggen medewerkers van het Twentse bedrijf. Wat er van deze voorwaarden overeind blijft na het sluiten van een definitief akkoord, moet nog worden bezien, maar de curator doet zijn best z veel mogelijk werkgelegenheid te behouden.

De overname van Weyl kan om meerdere redenen aantrekkelijk zijn voor Vion, zeggen betrokkenen. Vion zorgt er met zo’n stap voor dat concurrenten niet met dit bedrijf aan de haal gaan. Het kan in Enschede een moderne uitsnijderij verwerven (al zijn andere bedrijfsonderdelen minder modern) en het kan actief worden in nog een segment van de vleessector.

Vion heeft een blauwe maandag rosékalveren geslacht in Tilburg, maar is daar om diverse redenen snel mee gestopt. Met Weyl kan Vion direct grootschalig instappen in de rosé sector, een bij Weyl winstgevende activiteit.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Marie

    Wij van de afdeling verkoop zijn tot medio vorige week aanwezig geweest bij Weyl in Enschede. Vanaf de faillissementsdatum alle info die voor ons personeel van belang is gehaald van internet (AGD, Tubantia etc) en nog geen enkele reactie van Daniels (behalve dan de officiele ontslagbrief).
    AGD, blijf ons vooral informeren zodat wij voor wij weer door de curator worden geinformeerd toch op de hoogte blijven.
    En nog dit: ik vind 200 overgebleven arbeidsplaatsen best wel tegenvallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.