Home

Achtergrond 2 reacties

Vion betaalt varkenshouder bonus voor Star-concept

Varkenshouders die produceren voor het nieuwe Good Farming Star-concept van Vion krijgen hun meerkosten vergoed.

Een continuïteitspremie van ruim 2 cent netto per kilo moet bovendien zorgen voor een meeropbrengst voor de varkenshouder.

Dat heeft Vion bekendgemaakt. De meerkosten per bedrijf worden berekend door adviesbureau DLV. Dat heeft een rekenmodel ontwikkeld waarmee de meerkosten per bedrijf inzichtelijk worden. Volgens conceptmanager Harold Theunissen kunnen de meerkosten sterk variëren, afhankelijk van de situatie van het bedrijf. Ze lopen uiteen van 3 tot wel 15 cent per kilo.

Vion berekent de meerkosten door aan afnemer Albert Heijn. AH heeft herhaaldelijk toegezegd de meerkosten te zullen betalen.
Varkenshouders die minimaal 17 weken achtereen de varkens hebben geleverd aan Vion krijgen de continuïteitsbonus van 2,3 cent per kilo netto.

Vion wil vanaf volgend jaar juli de productie van het Good Farming Star-vlees opgeschaald hebben tot 20.000 varkens per week. Albert Heijn wil zoals bekend het gangbare basisassortiment varkensvlees vervangen door dit Good Farming Star-vlees, dat is getooid met één ster van de Dierenbescherming.

Vion benadrukt dat het Good Farming Star-concept een dynamisch concept is dat doorlopend kan worden bijgesteld, in overleg met de diverse marktpartijen.

Het bedrijf is overigens bezig met de ontwikkeling van afleidingsmateriaal voor varkens. Een strokoker gevuld met strobriketten lijkt veelbelovend.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  leverancier duitsland

  Vion moet eens ophouden met het gezeik, bonus hier, bonus daar, en gewoon een direct een goed eerlijke prijs betalen.
  Op dit moment gaan er steeds minder varkens naar Vion (al beweren ze dat dat niet zo is) en zijn zij wederom de drukker in de prijs.

 • no-profile-image

  hoop

  Als leverancier aan ...... jawel !!! .. Vion.
  Wil wel even kwijt dat Vion goed bezig is.
  Inovatief is het Om in deze voor Nederland overvolle markt wegen te zoeken voor volledige verwaarding

  Ik zie van Rooij en hilckman nog niet bewegen
  Die maken zoals altijd wel een kopietje
  en laten anderen het werk doen
  Maar even een vraag waar ga jij met je varkens naar toe als er onverhoopt een grens gesloten wordt, als je ballen hebt dan wacht je tot de grens weer open gaat .

Of registreer je om te kunnen reageren.