Home

Achtergrond 4 reacties

Video: bieten door de shredder

Voor een biogasinstallatie in Sittelsdorf (D.) zijn bij wijze van proef 2.500 ton bieten geshredderd en opgeslagen in een mestsilo. De bietenmoes kan nu eenvoudig verpompt worden.

Ropa Fahrzeug- und Maschinenbau is samen met de technische universiteit van München-Weihenstephan bezig met de bouw van een biogasinstallatie waarmee de geschredderde suikerbieten tot stroom en warmte worden verwerkt. In de toekomst kunnen de bieten direct na de oogst de shredder in. Dit maakt tussenopslag overbodig en bovendien kan de bietenmoes volgens de fabrikant eenvoudig verpompt worden.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  joop

  kijk das nou leuk worde ze weer goed verwaard

 • no-profile-image

  nen belg

  allé das goe nieuws laat die hoge bieteprijzen maar kom, kwil der direct een hecatre of 20 meer zetten. Tzal der toch wel weer niet van komen... Net als met de mais en de tarwe da ze in de vergister ginnen draaien..

 • no-profile-image

  Andre Hogewoning

  Al die diesel die door die machines verbruikt wordt. Is het dan wel rendabel?

 • no-profile-image

  bart

  @ andre: die bieten worden nu naar een centrale fabriek gebracht, nu worden ze decentraal verwerkt.
  @ nen belg: beetje positiever mag ook wel, er wordt gigantisch veel mais verwerkt in een vergister, bieten wordt een tweede product, zodat de biogasinstallaties ook een ander product in hun bouwplan hebben. als ik jou was begon ik met bieten verbouwen voor de vergister, dit is een beginnende markt, waar vraag naar komt.
  Het enige probleem waar de huidige vergisters mee zitten is dat ze wel droog gereinigd kunnen worden, maar al het zand zinkt in de vergister, dus ze brandschoon moeten zijn.
  Mooie installatie en goed eindproduct!

Of registreer je om te kunnen reageren.