Home

Achtergrond

Versoepelingen geitenhouderij nu per 1 juli

De fok- en vervoersverboden in de geitenhouderij worden waarschijnlijk per 1 juli opgeheven.

Dat heeft minister Verburg vanmiddag gezegd op een verkiezingsbijeenkomst in Schijndel. Aanvankelijk wilde de minister de verboden per 1 juni opheffen. Dat heeft ze niet gedaan omdat niet alle bedrijven zijn gevaccineerd.

Over de opheffing neemt de minister waarschijnlijk volgende week vrijdag een besluit na consultatie van de ministerraad, zei ze na afloop tegen journalisten. De Q-koorts was geen discussie/onderwerp op de bijeenkomst, die was georganiseerd door de ZLTO. Voorzitter Hans Huijbers en directeur Jan Jaap de Graeff van Natuurmonumenten voeren er naast Verburg het woord.

De discussie ging vooral over het EU-landbouwbeleid en de Natuur. Alle drie waren ze het er over eens dat besluiten over Natura2000 en de Ecologische Hoofdstructuur meer aan de lokale praktijk moeten worden overgelaten, en minder aan de rijksoverheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.