Home

Achtergrond 2 reacties

Versoepeling aanpak Q-koorts dichterbij

Een besluit over versoepeling van het fok- en vervoersverbod voor bedrijven met melkgeiten valt waarschijnlijk volgende week.

Dat heeft demissionair minister Gerda Verburg (Landbouw) vandaag gezegd na de ministerraad.

Verburg zei dat ze maandag nog overleg voert met collega-minister Ab Klink (Volksgezondheid) over het besluit. Maar volgens haar werkt het vaccin tegen Q-koorts ,,voortreffelijk''. Zij wees erop dat het aantal nieuwe ziektegevallen flink lager is ten opzichte van een jaar eerder.

Begin deze maand waren op de meeste van de ruim vierhonderd bedrijven de dieren ingeënt tegen de Q-koorts. Sinds december 2009 zijn op 89 besmette bedrijven ruim 50.000 vooral drachtige dieren afgemaakt om te voorkomen dat de Q-koortsbacterie vrij zou kunnen komen. Donderdag werd bekend dat het aantal personen dat dit jaar is gestorven door Q-koorts is opgelopen naar vijf.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  william

  laat verburg ook even vertellen dat ze dit jaar naar de werkelijke bacterie zoekt bij het vaststellen van het aantal patienten en vóór het ruimen zocht ze steeds naar mensen met anti stoffen. hierdoor is de indruk gewekt dat na het ruimen het aantal patienten gedaald is terwijl er steeds rondom de bedrijven dmv brieven intensief gezocht is naar mensen die toevallig antistoffen hadden en na het ruimen alleen nog maar naar mensen die werkelijk ziek zijn van de q-koorts. Ook bij deze mensen is de link met geiten helemaal niet gelegd overigens.
  oftewel dit land is veel corrupter dan menig geitenboer in zijn ergste nachtmerrie zou kunnen bedenken.

  En dan mag ik nu blij zijn als ik rommel van een ander mag gaan kopen voor de hoofdprijs en mijn eigen (jong) vee voor twee tientjes mag weggeven????????

  voor de onderbouwing van mijn mening zie: www.q-koortsbesmetting.nl

  sterkte in de strijd collega's

 • no-profile-image

  Geruimd bedrijf

  Er staat ons nu niets meer in de weg.
  Eindelijks versoepeling na 1 juli. Na 7 mnd. van onzekerheid kunnen we weer naar onze toekomst kijken.

Of registreer je om te kunnen reageren.