Home

Achtergrond

Vermist zeilmeisje terecht

De vermiste Amerikaanse zeilster Abby Sunderland is teruggevonden.

Met het zestienjarige meisje is alles goed. "Dit is fantastisch nieuws'', zei vader Laurence Sutherland tegen Australische media.

Op de Indische Oceaan was gisteren een zoektocht begonnen naar Sunderland, die probeert als jongste ooit solo de wereld rond te zeilen. Het meisje was in slecht weer en hoge golven terechtgekomen en had een aantal noodsignalen afgegeven. Haar zeilboot heeft averij opgelopen.

Het contact met Abby Sunderland was gisteren verbroken. Op dat moment bevond ze zich meer dan 3000 kilometer van zowel Madagaskar als Australië. Australische hulpverleners zochten vandaag met een passagiersvliegtuig het gebied af en wisten contact met haar te leggen, aldus de Australische zender ABC. Ook werden er schepen ingezet voor de zoektocht naar de Amerikaanse zeilster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.