Home

Achtergrond 463 x bekeken

Verkoeling onder kersenbomen

Koeien van veehouder Guido Frijns in Reijmerstok zoeken verkoeling onder kersenbomen.

Het neerslagtekort in Nederland loopt in hoog tempo op, verwacht het KNMI. De voorspellingen laten zien dat het tekort de komende weken op of boven het gemiddelde van de 5 procent droogste jaren uitkomt. Foto Twan Wiermans

Akkerbouwer René Buth in Dirksland rooit 5,5 hectare winterplantuien van het ras Troy. Hij is daarmee een van de eersten die nieuwe uien rooit. "Vanwege de droogte moesten we eerst 20 millimeter beregenen", vertelt Buth. "Anders hadden we nooit kunnen rooien, vanwege het risico op rooibeschadigingen." Vandaag gingen de uien uit de grond en vandaag worden ze geladen. "De kwaliteit is goed." De Zuid-Hollander teelt voor het eerst winterplantuien. Hij verkoopt ze via verwerker Wiskerke Onions. Foto Anton Dingemanse

Hennepverwerker Dun Agro beproeft vezelhennepteelt op kleigrond op een perceel in het Oost-Groningse Nieuw-Beerta. Albert Dun (links), akkerbouwer en eigenaar van Dun Agro, en medewerker Wim Vos (rechts) zijn zeer tevreden over de proef. "In de Veenkoloniën, waar de normaal gesproken vezelhennep telen, ben je veel meer afhankelijk van neerslag", zegt Dun. "De capillaire werking van klei zorgt voor goede groei. De penwortel is mooier dan op lichte grond." Dun Agro verdubbelt het areaal volgend jaar bijna naar 800 tot 1.000 hectare. Foto Koos van der Spek

Presentatie van MRIJ-rassengroep op de Nationale Rundveemanifestatie in Utrecht. Foto Jan Willem Veldman

Oranje-supporters zijn in Durban op weg naar de wedstrijd Nederland-Slowakije. Zij hebben zich aangepast aan de omgeving, en zich gehuld in een struisvogelpak. Nederland won de achtste finale met 2-1. Arjen Robben vierde zijn rentree in de basisformatie na achttien minuten met de eerste treffer. Wesley Sneijder maakte in de 84e minuut de 2-0. Robbert Vittek benutte een strafschop voor Slowakije. Foto ANP

Een medewerker van teeltbedrijf De Oosterling in Deil plukt kersen. De kersentijd is aangebroken voor Lotte van de Sandt en Marius van Gellicum en gasten. Naast een kersenboomgaard met huisverkoop runnen ze een bed and breakfast in Betuwse stijl. De laagstam kersenbomen staan ruim uitgeplant. "We telen op 6 hectare, maar met 3.000 bomen zou dat opscheppen zijn. Dat komt neer op 1,5 hectare." De telers besloten verder oude hoogstamrassen te planten rond het nieuwe bedrijf. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.