Home

Achtergrond 237 x bekeken laatste update:18 apr 2012

Verhagen: Crisis- en herstelwet permanent maken

De Crisis- en herstelwet moet een permanent karakter krijgen, vindt minister van Buitenlandse Zaken en nummer drie op de CDA-kandidatenlijst Maxime Verhagen.

Volgens hem is dat nodig om de bouwsector in deze crisistijd een impuls te geven. Het vierde kabinet-Balkenende beoogde met de Crisis- en herstelwet verdere economische neergang (en daarmee hogere werkloosheid) te voorkomen, door procedures voor bouwactiviteiten te vereenvoudigen en te versnellen.

Een deel van de wet heeft een permanent karakter, zoals de voor boeren van belang zijnde versoepeling van de natuurwetgeving, maar een ander deel niet; die is geldig tot circa 2014.

Verhagen wil dat nu oprekken, om de verdere aanleg van wegen en huizenbouw makkelijker te kunnen realiseren. Daarnaast moet volgens hem worden geïnvesteerd in openbaar vervoer in enkele provincies. Hij hekelde dat de VVD hierop 350 miljoen euro zou willen bezuinigen. "Daar worden mensen in de regio de dupe van."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.