Home

Achtergrond 159 x bekeken 1 reactie

Verdonk geeft media de schuld van verlies

Lijsttrekker Rita Verdonk van Trots op Nederland geeft de media - en zeker de televisie - de schuld van haar verlies bij de verkiezingen.

Als zij van de media net zo veel zendtijd zou hebben gekregen als PvdA-leider Job Cohen zou ze ,,op zijn minst vijf zetels'' hebben veroverd.

Verdonk zei dat donderdag, een dag nadat ze haar enige zetel had verloren, op Radio 538. Het vertrekkend Kamerlid zei dat ze de laatste maanden niet in actualiteitenrubrieken is geweest. "Als dat niet gebeurt, dan is het lastig om de boodschap te verkondigen.'' Daarom kon ze haar "prachtige programma'' niet uitleggen en haar 31 kandidaten niet voorstellen, aldus de oud-VVD'ster. Ze heeft geen idee waarom ze geen aandacht kreeg. Alleen bij Frits Wester mocht ze een keer komen.

Dat haar verlies mogelijk in gang is gezet door interne strubbelingen en het opstappen van vertrouwelingen, veegt ze van tafel. "Alleen journalisten beginnen daar steeds over en geen enkele burger.''

Verdonk zei dat ze een kater heeft van de teleurstelling en dat ze even tijd neemt om die te verwerken. Daarna gaat ze verder met het uitbouwen van haar beweging en werk zoeken want "er moet toch brood op de plank.'' Als haar een plaats in het kabinet aangeboden wordt, bijvoorbeeld door de PVV, is ze bereid ook dat serieus te overwegen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    willem

    Als je een hond wilt slaan kan je altijd wel een stok vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.