Home

Achtergrond 213 x bekeken

Verburg wijst compromis over walvisjacht af

Een voorstel om de walvisjacht door Japan, IJsland en Noorwegen de komende jaren beperkt toe te staan, is niet aanvaardbaar voor demissionair minister Gerda Verburg (LNV).

Dat blijkt uit een brief van Verburg aan de Tweede Kamer. De bewindsvrouw beloofde de Kamer eerder al dat ze alleen instemt met afspraken die een stap vooruit zijn in de bescherming van walvissen. ,,Beter geen compromis dan een slecht compromis'', hield Verburg de Kamer toen voor. Het beperkt toestaan van de jacht ondermijnt volgens haar het ingestelde verbod op de jacht op walvissen.

Van 21 tot 25 juni wordt geprobeerd om in Marokko bindende afspraken te maken over het beperken van of stoppen met de jacht op zoveel mogelijk walvissoorten. Japan, Noorwegen en IJsland komen echter ook met een voorstel om de walvisjacht legaal te heropenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.