Home

Achtergrond 11 reacties

Verburg te teleurgesteld

Landbouwminister Verburg was de afgelopen nacht "te teleurgesteld", zo meldde ze om even over één uur in een onafgemaakt twitterbericht.

Na een hectische verkiezingsavond met een ongekend verlies voor het CDA en het aftreden van partijleider Balkenende kon de CDA-landbouwminister geen bericht meer produceren. Donderdagochtend had de landbouwminister zich hervonden. Ze feliciteerde Mark Rutte met zijn overwinning en moedigde hem aan om op 1 juli met een doortastend kabinet op het bordes te staan.

De tweets van Gerda Verburg:

Gisteren
7.30 uur:

ga kiezers rijden naar stembureau.

8.21 uur:

de oudste inwoonster van Zegveld naar stembureau begeleid

13.11 uur

taxiritten naar stembureau afgerond. met Jan Peter over de markt gegaan. veel belangstelling. Nu even lunchen dan zelf stemmen.

01.08 uur

ben te teleurgesteld o

Vandaag
9.37 uur

Mark, gefeliciteerd. Je hebt het 2 jaar geleden voorspeld. Nu voluit om op 1 juli as met doortastend kabinet Rutte op bordes te staan.

9.45 uur

De nieuwe Kamer begint toch hoop ik niet met remmen door volgende week eerst een debat over de uitslag te willen?

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Gerda ,denk je dat het ruimen van geiten en het door de strot duwen van Natura 2000 stemmen oplevert ?Wees niet zo naief !

 • no-profile-image

  spotvogel

  Laat maar Gert, onze oud-minister heeft haar steentje bijgedragen om CDA en LNV onder de groene zoden te werken. Laat haar nu maar rustig wegkwijnen, verpakt in een onverkoopbare oplage van vergeelde Glossy Gerda's. Want als er iets vergankelijk is, dan wel de zucht naar eigenroem.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wie er minister van landbouw wordt , veel erger dan Q- koorts Gerda kan het niet worden

 • no-profile-image

  miltie

  goed voor de sector;weg met gerda die mee heulde met natuur en milieau mafia en de linkse in natura 2000 en ehs.;en onderwaterzetten van goede landbouw gronden zoals tiengemete 1000 ha en meer van die zotte idee-en;;net als veerman NU voorzitter van natuurmonumenten;;meer franse boer dan nederlander ???

 • no-profile-image

  geen boer

  begrijp al die CDA krokodilletranen niet. Onder welke steen hebben die lui de afgelopen maanden gezeten? Dachten de spindoctors nu werkelijk dat ze met JP potten gingen breken? Oh wacht, de grote spindoctor was even z'n adjudant doorsmeren...Mevrouw Verburg, complimenten nog voor uw initiatief die hoogleraren uit te nodigen. Aan de opkomst kunnen we afleiden hoeveel het ze werkelijk interesseert. Het zijn net consumenten....

 • no-profile-image

  herkauwer

  Twee ijskoude ogen, die keken de kiezer aan, twee ijskoude ogen waar geen mens toch iets mee heeft, twee ijskoude ogen, die keken de kiezer aan, twee ijskoude ogen waar geen man zijn stem aan geeft! (nb. ooit als ""Twee reebruine ogen, die keken de jager aan"gezongen door De Selvera's uit Limburg)

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Voorlopig zullen we die koude vissenogen (als het meezit) niet meer zien en die rotstem niet meer horen.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Jij ziet dit wel een beetje verkeerd Miltie. Alles wat jij noemt werd weliswaar ten dele uitgevoerd door Verburg, maar was allerminst haar eigen inbreng doch slechts het beleid dat door Veerman was ontwikkeld. Cornelis Pieter Veerman is sinds april 2007 voorzitter van Natuurmonumenetn en zorgde er als minister al voor dat N2000 de vorm kreeg die wij kennen. En ook dat Tiengemeten, dat bijna grenst aan zijn Goudswaardse bedstee, naar de mallebiezen wordt geholpen. Gerda is gewoon veel te stom om zoiets te bedenken. Die bedacht alleen maar de Glossy Gerda. En liet ons de rekening betalen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Inderdaad Leen, voortaan kan Gerda als pin-up in stallen en graanschuren opgeprikt worden. Mijn advies: gebruik haar dan maar als dartboard!

 • no-profile-image

  natuurhater

  Ja verburg moet je maar voor de landbouw inzetten , maar als je dan alleen maar bezig bent met de natuur te promoten dan krijg je de deksel op je neus.

 • no-profile-image

  Leen

  Maar gelukkig hebben we de "Gerda" nog!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.