Home

Achtergrond 174 x bekeken

Verburg pruimt herintroductie edelherten niet

Het plan van Staatsbosbeheer om in Nationaal Park de Meinweg edelherten te herintroduceren kan demissionair minister Gerda Verburg (Natuur) niet bekoren.

Dat heeft zij maandag via haar woordvoerster laten weten. Het park ligt tussen Roermond en de Duitse grens.

Het gebied maakt deel uit van de ecologische hoofdstructuur en Staatsbosbeheer ziet graag dat edelherten er terugkeren. De organisatie diende daarom een ontheffingsaanvraag in bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Die procedure loopt nog, maar Verburg gaf maandag al een schot voor de boeg.

Volgens haar ontbreekt het draagvlak voor het plan nu blijkt dat 235 van de 238 binnengekomen inspraakreacties afwijzend zijn. Ook is er niet voorzien in een schaderegeling en werkt Duitsland niet mee aan het proefproject. Dat houdt in dat de dieren kunnen worden afgeschoten zodra ze een stap over de landsgrens zetten. Wat Verburg betreft gaat het plan dus niet door.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.