Home

Achtergrond 192 x bekeken

Verbreding van de snelweg A12 in zicht

De verbreding van de snelweg A12 tussen Ede en Arnhem (knooppunt Grijsoord) gaat 126 miljoen euro kosten en moet in 2014 klaar zijn.

Dat blijkt uit het ontwerpbesluit dat de demissionaire ministers Camiel Eurlings (Verkeer) met Tineke Huizinga (VROM) en Gerda Verburg (Landbouw) voor dit traject hebben vastgesteld. Eurlings maakte het besluit zaterdag bekend bij de opening van de Dag van de Bouw, zo liet zijn ministerie weten.

De snelweg bestaat daar nu over 11 kilometer lengte nog uit twee tweebaanswegen maar dat worden driebaanswegen. De A12 is op meerdere trajecten al verbreed. Tussen Ede en Arnhem-Noord ontstond een knelpunt, omdat het verkeer daar weer terug moest naar twee banen. Als het aan Eurlings ligt, gaat in 2012 de schop de grond in. Dan moet het tracébesluit volgend jaar wel definitief zijn.

In de kosten zijn ook aanverwante maatregelen meegenomen zoals een geluidsverminderend wegdek en een geluidscherm. Daarnaast zijn er ideeën bewoners en belangenorganisaties meegenomen zoals de aanleg van grondwallen om het zicht op de weg te verminderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.