Home

Achtergrond 456 x bekeken

Verbeterde bietenontbladeraar van Ropa

Het Duitse Ropa brengt een verbeterde versie van het vorig jaar geïntroduceerde Micro-topper bietenontbladersysteem op de markt.

Dankzij het zogenoemde Micro-toppen van de te rooien suiker- of energiebieten is er nauwelijks bietverlies. Ondanks het verminderde kopverlies claimt de fabrikant toch al het blad te verwijderen. Het systeem werkt volgens de fabrikant ook in een onregelmatig gewas.

De as met daaraan de ontbladerklepels draait met 850 toeren per minuut relatief langzaam, wat gunstig is voor het brandstofverbruik. De ontbladeraar wordt zo ingesteld dat bij zowel grote als kleine bieten bladstengels op de biet achterblijven. Op deze manier kan de nakopper (indien gewenst) ook goed zijn werk doen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.