Home

Achtergrond 174 x bekeken

Verbeet en Aptroot in race om voorzitterschap

VVD-Kamerlid Charlie Aptroot overweegt serieus om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer.

Hij wordt dan waarschijnlijk de enige uitdager van PvdA-Kamerlid Gerdi Verbeet, die sinds december 2006 voorzitter is en dat graag nog een termijn wil zijn.

Aptroot stelt dat hij de afgelopen dagen door meerdere Kamerleden in zijn eigen VVD-fractie maar ook in andere fracties aangemoedigd is om zich te kandideren. "Ik overweeg het nu serieus, maandag hak ik de knoop door.''

De Kamer kiest dinsdag een nieuwe voorzitter. In de profielschets staat dat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit gaat naar een vrouw. Verbeet heeft in ieder geval de steun van haar eigen PvdA, van D66 en van GroenLinks.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.