Home

Achtergrond 504 x bekeken 94 reacties

'Venrayse moslims storen zich aan varken in kunstwerk'

Moslims in Venray storen zich aan een kunstwerk in de Limburgse plaats. Dat beweert in elk geval PvdA-raadslid Hayrettin Ünüvar.

Een varken is een onderdeel van het gewraakte sculptuur. Dat meldt de lokale krant Peel en Maas. Het beeld hoeft niet direct weg, maar Ünüvar dringt erop aan om voortaan ’rekening te houden met de multiculturele samenleving’. In de islam is het varken een onrein dier.
Verantwoordelijk wethouder Patrick van der Broeck heeft uitgelegd dat het niet de opzet is dat de kunst aanstootgevend is. ”Het varken is een verwijzing naar de intensieve veehouderij in Venray.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  spotvogel

  Ik ben een tolerant en verdraagzaam mens, maar dit gaat toch echt te ver. Er leven in dit land veel meer varkens dan moslims en aan die varkens wordt waarschijnlijk qua bruto nationaal product ook meer welvaart ontleend, waar ook de moslims van meeprofiteren. Mijn lont is aanzienlijk korter geworden nadat een jaar geleden een Irakese moslim mij laat in de avond in mijn huis overviel en mij probeerde dood te slaan. Omdat ik zijn fruitrovende kinderen met zachte hand uit mijn tuin had gezet! Op die manier komt de keuze voor de PVV bij volgende verkiezingen toch wel griezelig dichtbij. En dat ligt niet aan mij!

 • no-profile-image

  Hans

  Ik vind dit een "goedkoop" artikel van Schattenberg. Je weet van te voren welke reacties je krijgt. Hayrettin Ünüvar is raadslid van de PvdA, zowel Ünüvar als PvdA moet je hierop aanspreken, Moslims alleen als ze er daadwerkelijk een probleem van maken. Met zo'n stukje als dit, wijs je met je vinger naar de moslims, en zeg je: "Oooohhh kijk is, ze zijn anders!!!
  Zo keken de nazi's ook naar de joden.

 • no-profile-image

  Andy Varkensdrol

  Mijn volgende project wordt een kruis met daarop een geslacht varken met een doornenkrans.... Moet kunnen.

 • no-profile-image

  riek

  Maar er is echt, echt, echt geen Islamisering. Echt niet!

 • no-profile-image

  petra

  ik stoor me ook wel eens aan de moslims die geen rekening houden met de samenleving, nederlanders

 • no-profile-image

  schuifie

  het moet niet gekker worden.
  moord ook dan maar alle varkens uit zodat meneer er geen aanstoot aan kan nemen.
  verder werken zijn hersens wel hoop ik

 • no-profile-image

  R. Meijer

  Ik stoor mij al jaren aan de aanwezigheid van de Islam in ons land.

 • no-profile-image

  ed

  Gelukkig is Nederland een vrij land. Iedereen mag zich overal aan storen. En ik mag daar vriendelijk en smakelijk om lachen. Net als om die prutsers in Staphorst.

 • no-profile-image

  Ruben Koene

  Inderdaad moet er rekening gehouden worden met de multiculturele samenleving maar dan met name vanuit de Islamitische hoek. Die delen ook die samenleving en hebben dus te accepteren dat we varkens hebben, eten & houden, zelfs in kunstwerken.

 • no-profile-image

  aad

  Bemoeienis van de politiek met de inhoudelijke c.q. artistieke kant van kunst is een westerse democratie ongepast en getuigt van het niet volledig ingeburgerd zijn. Feitelijk respectloos voor haar normen en waarden. Die cursus zou ik dan ook nog maar eens over doen of anders dat u zich voortaan eerst goed laat informeren voordat u op het kansel gaat staan.

 • no-profile-image

  Roelof

  Iedereen maar een hoofddoekje op, anders storen moslims zich mateloos. Hebben we al oorlog?

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Mugg, je bent een pigg!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Herman, dan laat eens zien dat je lef hebt, en begin een campagne tegen het offeren en/of eten van schapenvlees. Gevoelens zijn gevoelens. Eens kijken of je de 365 dagen volmaakt tegen het, in jouw ogen, schreeuwend onrecht zonder kogelvrij vest.

 • no-profile-image

  ??

  Zolang de fundamentalist zijn normen en waarden op zichzelf toepast en tolerant is jegens zijn medemens, is er meestal niets aan de hand. Anders wordt het als hij zijn waarden en normen aan een ander wil opleggen, door middel van sociaal economische druk, politieke macht of terrorisme:
  Dus dat laatste woord is vaak waar onze "zogenaamde" dierenvriendjes onder vallen.... dacht al zoiets

 • no-profile-image

  Ikke weete

  Weet jij waarom wij ons spaargeld bewaren in een spaarvarken????????????
  Juist, dan blijven die moslims er tenminste vanaf!!!! Goeie of niet??

 • no-profile-image

  herkauwer

  Redactie kijk het zelf maar na: Drekhaan, Stinkhaan, Schijthaan en Stinkhop zijn gewone oude Hollandse namen voor de Hop. Dus waarom moest mijn antwoord aan M.Vos dictatoriaal verwijderd worden? Er staat geen onvertogen woord in. Alleen feiten!

 • no-profile-image

  Knorretje

  Ik stoor me aan moslims. Kunnen die niet gewoon verboden worden?

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  Nare droom.
  In een droom ging mijn achterkleindochter gesluierd naar school in Amman ( voorheen Emmen). Haar ouders hadden zich zoals zo vele anderen bekeerd tot de Islam, de enige mogelijkheid voor hun kinderen tot het volgen van voortgezet onderwijs. Het ”ongelofelijke” is bewaarheid geworden. De nachtmerrie van miljoenen Europeanen is werkelijkheid geworden.
  De derde Islamitische invasie in Europa is gelukt. Demografische ontwikkeling, Europa wijde tolerantie en of onverschilligheid gevolgd door jarenlange bomaanslagen, duizenden doden en gerichte intimidatie deed de rest. De loyaliteit van geïntegreerde” moslims tov hun roots was “onverwacht” sterk.
  In Brussel en diverse Europese hoofdsteden zetelen de Hoge Raden van de Ayatollah, s. Het continent is veranderd in een politiestaat, de rechtstaat is opgeheven en wordt gedomineerd door willekeur. De economie is ingestort. Bedelaars lopen en liggen her en der, voor de rest heerst tucht en orde, de sharia is ingevoerd. In snelle pick-ups rijden gewapende baardmannen brutaal rond. Wie het waagt hun een blik toe te werpen kan rekenen op een flinke afranseling.
  Dit alles ondanks de ontelbare waarschuwingen tegen intolerantie ideologieën van kenners als Karl Popper, Afshin Ellian, Carel Brendel, Hafid Bouazza, Nahed Selim, Geert Wilders en Mohammed Rasoel, auteur van “De ondergang van Nederland, land der naïeve dwazen”.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Dat is het 'm juist. Dit IS hun vaderland, want de meesten zijn hier geboren en hebben een Nederlands paspoort. Plus eentje uit het verre Hallalland, voor het geval ze er hier onverhoopt toch uitgemieterd worden. Dan moeten ze vooral nog even zo doorgaan. Er wordt al verboden om in musea schilderijen en etsen met varkens erop tentoon te stellen! Bizar toch?

 • no-profile-image

  Boer

  Heeft iemand een idee waarom de PVV zoveel stemmen heeft gekregen?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Een beetje warrig ben je wel, ja.

 • no-profile-image

  Hassan jas an

  Het gevolg van dergelijke verhalen is dat de PVV zoveel stemmen heeft gekregen.
  De mensen zijn de multi culti beu.

 • no-profile-image

  hi

  Venrayse moslims moeten mooi hun mond houden. Anders maken we een Marokkaanse variant van een varken: een geit.

 • no-profile-image

  Tony

  Veel schilderijen zijn geschilderd met penselen die van varkenshaar zijn gemaakt. Moslims mogen niet naar zulke schilderijen kijken omdat dit haram (verboden) is, maar dat weten ze niet. De overheid moet daarom een voorlichtingscampagne beginnen om moslims duidelijk te maken dat ze een enorm risico lopen als ze naar een schilderij kijken. Voordat je het weet moeten ze eeuwig branden in de hel en dat willen we ze toch niet aandoen?

 • no-profile-image

  eric

  Die Unuvar heeft helemaal gelijk; het is een multiculturele samenleving en daarin moet je rekening houden met elkaar.
  Dat betekent dat meneer Unuvar moet aanvaarden dat er mensen rondlopen die varkens erg waarderen en daar uiting aan geven.
  Respect voor andere culturen, meneer Unuvar, is een multilaterale houding. Wat meneer Unuvar voorstelt is een dictatoriale houding van één cultuur tegenover een anderen. Zulke mensen kunnen in een multiculturele samenleving niet functioneren en dat geeft te denken als vertegenwoordiger van een politieke partij.
  Morgen gaat hij eisen dat alle wilde zwijnen van de Veluwe afgeschoten worden....ja dag, meneer Unuvar

 • no-profile-image

  freek

  he wat zag ik was dat die spotvogel het eens met een boer. dat is nieuws voor de krant. wat een assoiale irakezen spotvogel zijn eten stelen wat gaat die jongen nu eten vlees eet hij niet misschien heeft iemand een paar kilo aardapelen over als donatie voor het goede doel want spot vogels zijn immers beschermt dus het is belasting aftrekbaar

 • no-profile-image

  Hans

  Nou, Jeroen uit Hoorn had zo mee kunnen doen aan de "kristalnacht". " Leuke varkens graffitie op woningen waar moslims zich bevinden". Boerderij redactie, dit is pure opruiing en aanzet tot rassendiscriminatie.
  Als ik aankom in Sao Paulo op het vliegveld, dan wordt ik netjes ontvangen en behandeld. Als ik aankom op Schiphol, staan ze je met honden in de slurf al op te wachten, drugscriminelen opspeuren. en dat terwijl ze in Holland het gebruik van drugs vrij toestaan in de coffeeshops.

 • no-profile-image

  Elisabeth

  Herdenkingskruizen weg uit Amsterdam, toneelstuk verboden, tentoonstelling afgelast, schilderijen weg uit gemeentehuis, geen spaarvarkens meer van de bank en ga zo maar even door.
  Is dit een arabisch land of Nederland?
  Ja, ik stoor mij ook aan minaretten, ze horen niet thuis in Nederland. Als de islam echt een vredelievend geloof was, had ik mij er niet aan gestoord, maar die politieke kant van de islam is een gevaar voor de democratie.

 • no-profile-image

  Wabbit was here

  Venray stoort zich ook wel eens aan ... trouwens nu ik er over nadenk... Heel Nederland - correctie: Europa - stoort zich wel eens aan moslims.

  Niet over alles gaan lopen zeiken hoor luitjes! Je hoeft hier niet te blijven!

 • no-profile-image

  Katholiek

  Ze leven hier in Nederland, de gewoontes die hier geen gevaar of omstreden zijn, moet een buitenlander zijn mond over houden! Godsdienstvrijheid is goed, maar geen idioten verplichtingen opdringen! Dan is godsdienst een gevaar voor de samenleving.

 • no-profile-image

  koetje

  Mugg heeft gelijk,boeren en moslims hebben veel overeenkomsten,beide zijn een minderheidsgroep waar men lekker tegen aan kan schoppen.De excessen worden breeduit uitgelicht in de diverse media en iedereen wordt vervolgens over een kam geschoren,dat is weer koren op de molen van die geblondeerde relnicht.Ik hoop niet dat het NL product v/d Sloot synoniem staat voor Nederlanders in het algemeen in het buitenland.

 • no-profile-image

  L

  Het is niet de PVV, maar de Partij van de Allochtonen die tweespalt zaait en maakt dat de autochtonen een beetje een hekel krijgen aan dit gedoe.

  Wat mij betreft gaat deze meneer retour waar hij vandaan komt. Het is al erg genoeg dat deze gasten in de politiek doordringen. PvdA en GroenLinks laten zich gebruiken als opvangbekken voor dit soort figuren.

  Dat komt het leeuwendeel van de mensen die zich wel wil aan passen ook ten goede.

 • no-profile-image

  Karel Apsen

  En wat als Varkens zich nu storen aan Venrayse Moslims?

 • no-profile-image

  M. Vos

  Ehh... Is in Nederland Kerk en Staat niet gescheiden? Wat? Geld dat niet voor de Islam? Maar dat is toch geen Oer-Nederlandse religie? En als ik nu in Turkije ga protesteren omdat er Islamitische teksten zijn opgehangen in de Aya Sofia, toch echt een christelijke kerk, veroverd door.... Mag niet zeg je? Oh ik mag dat niet zeggen? Waarom er leven toch ook christenen in Tur.. Wat? Verdreven. Oh. Tijdje geleden al. Tja. Nederland moet zich buigen voor de I... Sinds de jaren '70 ? Jézus! (oh sorry mag binnenkort niet meer word me net gezegd. Word Insh allah.) Wat? Binnenkort ook geen beelden meer van kamelen? Zijn die ook onrein? Maar ik heb zelf Turkse kleden gezien met kamelen erop... Welke dieren zijn volgens de Islam nog meer onrein? Konijnen? Ja hoor.... Echt? En Hazen, Klipdassen, Vissen zonder schubben of vinnen, alle soorten Gieren, Rode Wouw, Buizerds, Kraaien, Raven, Struisvogels (huh?), Uilen, de Visarend (symbool voor Amerika, toch?) de Ooievaar (Mensen het is toch niet waar, binnenkort moeten de geboortekaartjes worden aangepast!) Reigers, de Hop (vogelsoort met een prachtige kuif, vaak te zien op oud-Egyptische afbeeldingen) en de Vleermuis, Bijna alle gevleugelde insecten, ALLEMAAL Onrein zeg je? Wat? Honden ook onrein? Dat meen je niet... Maar dan is het zo dat als mensen zoals Hayrettin Unuvar het voor het zeggen krijgen in Nederland de kunst zoals wij die kennen verdwijnt! (volgens de Islamitische Hadith mag je geen levende wezens afbeelden). Wat zal de Noord-Europese kunst dan arm worden.....
  Vraagje: Klinkt bovenstaande niet sterk overdreven? Ja he? Je zou erom kunnen lachen maar het is toch waar. En dàt in de 21e eeuw.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  ??.?? Dat noem je nu fundamentalisme!

 • no-profile-image

  Ruud

  Inderdaad multicultureel. Halen de moslims dan ook de moskee weg. Het varken hoort bij Venray. Wat een nieuws, integreren aub.

 • no-profile-image

  ??

  Ik denk doordat iedereen het ondertussen het wel heeft gehad met de aanpassing in onze traditie en omgangsregels, maar als iemand er wat over zou zeggen, wordt meteen als extreem rechts bestempeld, het mocht niet besproken worden door "links" en men wil er toch wat over zeggen en nu kunnen ze toch enigszin "anoniem" hun ei kwijt. En latens ze een politieke partij dit debat openen, wat sinds ´45 volgens mij een "verboden" gespreksonderwerp is geworden. Misschien heb ik het niet helemaal goed geformuleerd, maar ik hoop dat de boodschap over komt.

 • no-profile-image

  hassan

  Mes moet wel halal steken ja? Maakt niet uit of schaap, koei of kip, maar moet halal. Gullie Hollanders dus ook knoeris halal doodmaak ja? Dan alles goed! Houdoe.

 • no-profile-image

  echte NL naam

  Hans Brasil of brasel zou beter kloppen.Stoppen die zooi. zij leven op NL bodem. en zij moeten zich aan passen of ze zijn gewoon zo vrij om te vertrekken zo als Door gevluchte NL er is geschreven.Hij woond er tussen en weet dat als het hem niet zind hij vertrekt.Maar nee dat spul vertrekt niet uit NL.want krijgt elke maand geld en kan rot zooi maken in NL waar voor ze in eigen land tegen de muur gezet zouden worden.

 • no-profile-image

  Bert

  Hoi Ik wil toch echt wat reageren op dit ja jullie hebben gelijk een iemand wil in het nieuws komen met zijn uit laat.En ja anderen reageren daar op soms echt min andere kant ik als NL persoon kan me in de echte NL uitlating wel in vinden.Om dat.Ik dik 20 jaar in Kazakhstan woon en leef en ook hier mijn gezin gesticht heb.En eerts kippen bderijf had en ook echt later in bedrijf jaren ook als moslim kippen heb geslacht.TOTAAL geen probleem mee.Maar hier is Moslim nog laten we zeggen in meeste gavllen het woord en gedachte niet het echte beleiden.Later heb ik een varkens bedrijf begonnen.Ja echt liep en loopt nog steeds goed.eigen slachterij en af zet.Heb veel Echte kazakh werknemers dus moslim. maar eten bij me thuis of op bedrijf de worst die bijna 100% varkens vlees is en ze houden hier van spek echt spek dus hand breed spek dat gekookt is en beetje vlees er aan.Mijn Kazakh-moslim werknemers en vaak ook gatsten en beste vriend van me is een moslim elke vrijdag naar zijn kerk maar komt hier varkens vlees halen gekookt gerookt voor thuis en vrienden.dat is echt mooi zo wonen zo werken samen.hebben wel wat menings verschil in geloof voor al het vreemd gaan en aantal vrouwen.maar veder eigenlijk niks.Moslim tegen mij zeggen.Ik mag bij jouw varkens vlees eten want ik ben niet thui.Ik mag bij jouw varkens vlees eten want ik zit onder een dak dus ziet ie het niet.Ik mag bij jouw varkens vlees eten want dan ziet mijn oma het niet.De jeugd hier op enkele na die eten gewoon wat pot schaft.en ik denk echt van zo moet het.Ik dwing niet soms is er een party en zorg ik dat duidelijk is wat is koeien en wat is varkens vlees.Ik heb respect en veel voor een geloof. stoor mij niet . ik stoor jouw ook niet.is mijn instelling.Denk is een lange reactie maar gelukkig leven we hioer tot op vandaag zo samen.En eerlijk ik wil niet in NL leven waar geen grens is aan geloof en wat toch echt nodig is.want NL is NL en NL land.er moet van moslim kant toch ook een stop zijn van zo en niet verder.Ook al is de overheid zo slap als wat.Denk jullie met zoveel moeten ook kunnen zeggen van ja het is NL en is hun grond we zijn wel kom maar moeten even goed pas op de plaats maken voor hun leven,gedachten en cultuur.
  Nou ik denk is wel genoeg zo.
  Groeten
  Bert
  Kaz

 • no-profile-image

  prutser

  Het is inderdaad geen wonder dat Geert zo veel stemmen gekregen heeft, dit is het zoveelste voorbeeld van hoe het lijkt alsof de moslims de westerse wereld over willen nemen, stap voor stap. Toch moeten we uitkijken dat het niet uitloopt op haat tegen de moslims, is gevaarlijk lijkt mij, kijk maar naar de geschiedenis van nog niet zo heel lang geleden, de Joden kregen toen ook overal de schuld van. Europa heeft het veel te ver laten komen met de toestroom van buitenlanders uit een heel andere cultuur, vooral de kansarme komen naar Europa, omdat dat gewoon kan. Landen als bijv Canada laten echt niet iedereen binnen, ook daar komen moslims binnen, maar toch vooral degene die iets van hun leven willen maken en d'r eigen min of meer aanpassen aan hun nieuwe land, Europa kan hier nog heel veel van leren, maar het is wel een beetje laat misschien...

 • no-profile-image

  Han

  Eerst het varken en daarna ??? misschien het Maria kapelletje op de hoek van de straat?? Ergernissen als deze zitten jezelf en komen niet van buiten af. De aardige Moslim uit dit artikel zal de afweging moeten maken. Blijven en varkens kunst accepteren of Nederland verlaten en zich >thuis< ergeren aan andere dingen. Maar leg het niet op het bordje van de politiek met de mededeling dat het je ergert en dat het >echt< niet te pruimen is en dus moet deze (jouw)ergernis verwijderd worden uit het straat beeld. Dit heet >bullshit< en is belachelijk in een >democratie<.

 • no-profile-image

  Han

  @Prutser. Het wordt tijd dat we ons gaan verstaan naar de imigratie eisen van Noord Amerika of Denemarken, dan zien we dat punt nr. 1 is >spreek en lees de basis taal<, beheers een >gevraagd vak< en zo zijn er nog wel enkele leuke eisen te stellen. We hebben dan misschien fouten gemaakt in het verleden, dit kan nooit een reden zijn om op deze weg voort te gaan. We zullen moeten erkennen, dat een deel van de imigranten een andere cultuur hebben dan wij en dat die in onze democratie niet passen en dus moet er aangepast wordn door de nieuw komers. Activeren we deze benadering, dan is een samenleven geen punt, maar laten we de nieuwe Nederlanders zich terug trekken in hun eigen wereldje, dan komt er een punt waarop de maatschappij het niet meer pikt en de PVV lijn door een extreme groep nog veel strakker wordt toegepast. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!!! Links houdt van zachte heelmeesters, zie beleid afgelopen kabinet 100 dagen vragen wat de bevolking wil en dan eindeloos prwten over hoe en wanneer. resultaat een verloren kabinets periode en een volksverhuizing in verkiezings land.

 • no-profile-image

  Jantje

  En dit is nu precies wat me aan moslims stoort. ze zijn verschrikkelijk INtolerant.

 • no-profile-image

  Peter

  Ik, en velen met mij, stoor mij vaak aan minaretten in het stadsbeeld, ik vind dat de overheid daar in de toekomst toch wat meer rekening mee dient te houden, vandaar dat ik geen PvdA maar PVV gestemd heb.

 • no-profile-image

  Anti Moslim

  ik stoor me ook aan moslims, PvdAllochtonen en slinkse zakkenvullers

 • no-profile-image

  AV

  wat ben ik blij dat ik PVV gestemd heb!

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Straks gaan moslims ook nog beweren dat de Asterix-boeken heidense lectuur zijn, omdat Obelix een zwak heeft voor speenvarkens!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Freek. jij zwamt en lult zonder verstand. Ik neem het mijn leven lang al op voor de boeren. Lees mijn dossiers 'de Pestvogels van Veerman' en 'Wachten op de Pandemie' er maar op na, en talloze forums in AGD. Ik hoef echt niet te leven van het fruit uit mijn tuin en vegetariër ben ik evenmin, al eet ik heel spaarzaam vlees. Maar ik wens jou niet toe wat mij is overkomen: een beestachtige Iraniër (ik typte gister per abuis Irakees) die aanbelde en, nadat ik argeloos open deed, me onverhoeds neersloeg en een half uur lang probeerde om me de schedel in te beuken. Gelukkig hebben Spotvogels harde koppen. Omdat ze zoveel steenvruchten eten!

 • no-profile-image

  aken sr

  De boeren hebben ons land grootgemaakt en de islam moet zo snel mogelijk ons land verlaten.
  Voor mij is de multiculturele samenleving de grootste fout na de 1e en 2e wereldoorlog. Laat ze aub allemaal teruggaan naar de zandbak waar ze vandaan komen

 • no-profile-image

  Henk

  Jezus man.. Ga eens een leven zoeken met je gezeur.

 • no-profile-image

  Sander

  De welvaart van die omgeving is mede te danken aan HET VARKEN. De bio-industrie 'floreert' er al jaren en heeft dus direct, dan wel indirect, velen monden gevoed.
  Het is niet meer dan op zijn plaats dat ook te erkennen, op zijn minst rekening mee te houden. Maar bovendien iets om je vooral niet aan te storen.

 • no-profile-image

  Mohamed

  Ik stoor me aan dit soort berichten. Wat een idioterie!!!! Weet je wat echt zielig is de reacties van een aantal van jullie, Ver beneden het niveau van een laaggeschoold allochtoon met een crimineel achtergrond. Overigens voor je je menig hierachter laat lees eerst je vaderlandsche geschiedenis. Lees Locke, Lees Spinoza.

 • no-profile-image

  mental k

  Ik vind een hoofddoek echt een aanstoot gevende besluiering van het vrouwelijk schoon. Ik vind waar het voor staat echt een aanfluiting van de menselijkheid, dat de man zich zou gaan vergrijpen aan de vrouw, als hij haar schoonheid zou kunnen zien, is de grootst mogelijke onzin. Toch tolereer ik het, want ik ben tolerant. Maar voor hoe lang nog?

 • no-profile-image

  Siham

  Als moslimzijnde irriteer ik mij totaal niet aan dit soort kunstwerken. Het varken is een onrein dier voor moslims om te eten, maar er naar kijken is ook ons volledig toegestaan. Dagje kinderboerderij doen ook wij weleens ;)
  Was de raadslid op zoek naar sensatie, of wellicht wou de krant enige bekendheid vergaren..

 • no-profile-image

  blijf liever

  De inwoners van Venray adviseer ik om noooooiit meer op de PvdA te stemmen zolang ze van die rare pvda'ers in de gemeenteraad hebben zitten. Blijkbaar kan het in dit land altijd nog gekker, daar moeten we toch eens mee ophouden.

 • no-profile-image

  H.J. de Vegte

  Deze pvda-er moet eens goed op de wereldbol kijken waar die woont.
  Bij stukjes en beetjes proberen ze het.
  Blij dat ik PVV heb gestemd

 • no-profile-image

  mugg

  Ik ken geen moslim die zich hier aan zal storen! Ik geloof ook dat die moslim niet gevonden kan worden. Lijkt me enorm overdreven allemaal. Maar ik begrijp dat het heerlijk voer is voor PVV stemmers... geniet er nog lekker even van!

 • no-profile-image

  Herman Schober

  Moslims en mensen die het goed menen met dieren hebben in ieder geval één ding gemeen: afkeer van varkensvlees! Weliswaar om verschillende redenen, maar tóch! De mens- en dieronwaardige behandeling van deze intelligente diren binnen de vee-industrie zou voor ieder weldenkend mens reden moeten zijn onmiddellijk consumptie van varkensvlees te staken. Daarom is het goed dat organisaties Wakker Dier, Varkens in Nood en de Partij voor de Dieren zich blijven inzetten voor afschaffing van de vee-industrie. Samen met onze moslim-landgenoten moet er een substantiële groep mensen op de been te brengen zijn die een einde maakt aan dit schreeuwende onrecht. gevoelens

 • no-profile-image

  Tinus

  Straks lopen we in oranje kleding al zingend en feestend naar de kroeg. Omdat er een paar spelers namens ons land voetballen, voelen we trots op ons land

  Maar ons past enkel rusteloosheid, bescheidenheid, rouw en angst, want we zijn bezig ons land te verliezen, met als grootste drijfkracht de PvdA

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @melkveehouder: Ik ben als vegetariër sowieso een tegenstander van het doden en opeten van dieren. Dat geldt natuurlijk in het bijzonder voor vlees uit die schandalige vee-industrie. Ik zal niemand het vegetarisme opleggen - zo ik dat al zou kunnen! - maar strijd uit alle macht tegen de kiloknaller e.d. Het offeren van dieren, of dat nu door Joden dan wel Moslims gebeurt zou verboden moeten worden. De PvdD heeft al een voorstel gedaan om het onverdoofd ritueel slachten onmogelijk te maken. Dus zeg niet dat 'we' er niets aan doen. Een partij met twee zetels heeft nu een maal een beperkte invloed. Toch is de lijst met successen op het gebiede van maatregelen betreffende dierenwelzijn indrukwekkend te noemen (zie www.partijvoordedieren.nl en zoek op 'successen'. Ik heb lef genoeg om mij waar dan ook uit te spreken tegen het onrecht en leed dat de mens dieren aandoet. Maar velen zijn horende doof en ziende blind!

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Melkveehouder: Ik ben blij te lezen dat ook u tegen de kiloknaller en de megastallen bent. Het is mij een lief ding waard dat dieren - ook al worden ze opgegeten, wat ik dus persoonlijk afwijs - tot het moment van hun door de mens bepaalde dood fatsoenlijk worden behandeld. Ik blijf een verklaard tegenstander van het doden van dieren voor consumptie omdat het niet nodig is. Ook weet ik dat ik tot een minderheid behoor en dus zal ik mij voorlopig neer moeten leggen bij het feit dat vlees eten de norm is. Neemt niet weg dat mijn strijd tegen de vee-industrie zal doorgaan en dat ik er zeker van ben dat die strijd uiteindelijk zal resulteren in de ondergang van diezelfde vee-industrie. Daar gaat het mij in eerste instantie om!

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  Of het nu gaat om het kruis op scholen of in de Zweedse vlag of het varken in Venray, klagen over aanstootgevende afbeeldingen valt onder vrijheid van meningsuiting. Of we deze klachten honoreren is een tweede. Laten wat dit betreft de islamiseerders onders ons een voorbeeld nemen aan The Iron Lady, Margaret Thatcher, die, toen een imam zich kwam beklagen wanneer men nu eindelijk de gelovige moslims vijf maal daags vanaf hun minaretten mochten oproepen tot gebed. Haar antwoord was kort maar dodelijk: Dat kan ik u precies vertellen, namelijk op de dag dat ik in Saöedie Arabië de kerkklokken hoor luiden!

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @??,??: Waar maak jij uit op dat ik het heb opgegeven? En wat heeft het strijden voor een betere wereld te maken met dwingen? Ik probeer mensen te overtuigen van iets waar ik in geloof. Dat heeft met dwang niets te maken.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Wees maar voorzichtig, Weet Teveel. Moslims blazen alles op. Ook spaarvarkens!

 • no-profile-image

  Wouter

  Ik denk dat ik namens het gros van de mensen op deze site spreek wanneer ik zeg: 'Niet zo zeiken Hayrettin!'

 • no-profile-image

  ??

  Herman, waarom zou je strijden? Jij hebt het al opgeven, waarom wil jij strijden/dwingen naar andere mensen jou denkwijze? Typisch zo links methode, ik niet, andere ook niet.

 • no-profile-image

  vrouwtje in het veld

  Het moet niet meer gekker worden daar in Venraij!!! Het is niet voor niets dat de PVV zoveel stemmen heeft gekregen. Heb helemaal niets met moslims maar zeker niets tegen die hardewerkende varkensboeren die met harden werken en weinig verdienen moeten zien rond te komen. en die mosllims in Venraij moeten maar eens een inburgeringscursus volgen bij voorbaat bij een varkensboer!! Dan zijn ze na een dag hard werken wel zo moe dat ze geen boe of bah meer kunnen zeggen!

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Koetjeboe: De ideeën uitdragen van organisaties als de PvdD, Wakker Dier, Varkens in Nood etc. beperkt zich niet tot de verkiezingscampagne. Onrecht bestrijden is een proces van alle dag en 365 dagen per jaar!

 • no-profile-image

  geen boer

  ik weiger te doemdenken. Deze debiel uit de gemeenteraad wil een beetje aandacht. Net zoals die kaalkopjes die gaan bbq-en en bierdrinken in een moslimwijk. En weet je, wanneer de hele wereld er niks van zou weten, dan zou het nog gezellig worden ook. Maar nee, dát is niet de bedoeling! Jan en alleman moet er wat van vinden en daarmee wordt het vuurtje lekker opgepookt; heeft de pers ook weer wat te schrijven. Nee, we moeten gewoon de hangjeugd en andere niksnutten keihard aanpakken, langdurige uitkeringen en de export hiervan stopzetten, en verder de dingen op z'n beloop laten. Dus niet met allerlei handenvol geld kostende inburgeringstrajectjes etc. de eigen verantwoording wegnemen, niet bij immigranten, maar ook niet bij de eigen mensen. Want we hebben intussen ook flatgebouwen vol met generaties wit, vet tokkievolk die ook geen ene reet uitvoeren en de samenleving parasiteren. Dienstplicht was zo gek nog niet voor een beetje algemene flinkheid en onderling begrip.

 • no-profile-image

  Color Grower

  Moslims in Turkije eten ook halal varkensvlees!

 • no-profile-image

  curvedwater

  In Luxemburg liggen 10 en 25 kiloknallers in de winkel.

  Is dat de reden dat daar relatief weinig moslims zijn, behalve die in asielzoekercentra ?

  Ik vind het gek, dat de aanhangers van " the religion of peace" zo onverdraagzaam zijn. Hoe kan je "vrede" uitstralen als je intolerant bent voor bijna alles wat je in het westen tegenkomt.
  Binnenkort zal ook de praalwagen, en daarmee het hele carnaval in Venray worden afgeschaft, want in de praalwagens zitten ook onwelgevalligheden verstopt, en met carnaval wordt bier gedronken. Alles niet te verdragen voor de moslim.

  Fijne godsdienst: "vrede", maar de ander moet zich er compleet naar aanpassen.
  Jammer dat het gros van de politici en media dit niet doorziet.
  Het wordt tijd voor een hersenspoeling met westerse waarden, voor het rechten van de rug, voor weten waar ónze maatschappij voor staat !

  En degenen die het niet bevalt die gaan maar weg. Dat geldt voor de boeren die naar Polen moesten vertrekken omdat het hier te moeilijk was hun bedrijf uit te oefenen, dat geldt voor de pensionado´s die over de grenzen trekken. En dat geldt voor moslims, die geen varken, hond of kruis meer kunnen zien.

  Men is niet verplícht om hier uitkeringen te blijven trekken..

 • no-profile-image

  Veluwenaar

  Het wordt tijd dat de politiek helderheid schaft. Het is te zot dat we ons in onze eigen omgeving moeten verantwoorden voor volkseigen zaken. Dit roept alleen maar haat op en dat willen we niet. Dus beste mensen, als je zo doorgaat dan zal dat leiden tot tegenreacties die op een bepaald moment niet meer binnen ons normbesef passen.

 • no-profile-image

  betsy versantvoort

  Nou Kritsiche Lezer jij weet het mooi te zeggen en je laat het mes niet in het knoeris (varken) steken, zoals we dat hier rond Gemert zeggen.

 • no-profile-image

  wimpie

  Ik zou me niet langer storen en direkt naar mijn vaderland terugkeren !

 • no-profile-image

  willem

  Moslims moeten zich aan de bevolking aanpassen en niet wij aan de moslims.
  Dit zou toch te gek zijn voor woorden.

 • no-profile-image

  moslim

  Wel jammer inderdaad, zo'n bericht. Zoals de kunstenaar rekening moet houden met de multi culti samenleving, moeten wij moslims ook rekening houden met het feit dat dit Nederland is. We kunnen niet eisen dat alles wat een moslim aanstootgevend vindt, zomaar uit het straatbeeld verdwijnt, met als argument de multi culti samenleving. Er zijn belangrijkere zaken aan de hand in deze samenleving waarover een politicus zich druk kan maken.

 • no-profile-image

  NL naam

  Nee niet kut Moslims. zijn heeel goede mensen.Hebben hun eigen historie en genetica.En dat past echt in hun land op hun grond.Maar past niet op ons NL land en grond. mee eens.Maar NL heeft het te ver laten komen en nu willen ze terug en kan gewoon niet.Had meteen tot hier en niet verder moeten zijn 30 jaar gelden en er was niks aan de hand geweest.Ik zit hier ook tussen moslim op hun grond en zij hebben al 1000 jaar en tot hier en niet verder.Maar kan wel zeggen ben blij weg te zijn uit een land wat zich NL noemt maar totaal geen NL meer is in gedrag. en dat komt nooooit meer terug
  Groeten

 • no-profile-image

  Kees

  Dit is toch echt weer de multi-KUL ten voeten uit!! Hou je bezig met gemeentepolitiek of donder gewoon op!
  Ik vind het wel gedurft om nou - zie de groei van de PVV - nog op de voor zijn/haar "morele"moslimgronden te gaan zeuren over een kunstwerk. BANAAL! Maar bij de Partij van de Allochtonen kan dat allemaal schijnbaar.

 • no-profile-image

  John

  Die moslims hebben zich aan te passen aan onze doen en laten. Dat er een varken in zit is hier in nederland is een misdaad en als zij zo graag hier willen wonen zullen zij varkens moeten accepteren of anders gewoon oprotten.
  Het slaat een beetje door die multicul..

  Pim zei.
  Je hoeft hier niet te zijn.

 • no-profile-image

  Bas

  @Jeroen, Hoorn: Ik stel voor dat je eerst even terug gaat naar de zesde klas lagere school om zelf fatsoenlijk Nederlands te leren. Verder roep je, zoals door Hans wordt gesteld, op tot een soort van tweede Kristallnacht.

  On-Topic: wat een geneuzel over een kunstwerk. Heeft het betreffende raadslid wel eens in zijn omgeving rondgekeken. Het verbaast me dat hij überhaupt daar durft te wonen met al die onreine beesten in de buurt.

 • no-profile-image

  Henk

  Het is inderdaad een spug-lelijk "kunstwerk". In eerste instantie dacht ik dat het een boter-sculptuur was.
  Als dit soort kunst gesubsidieerd wordt is dat inderdaad een post waar flink op bezuinigt kan worden. Meneer Hayrettin Unuvar schrijf op zijn Pvda site in zijn CV dat na zijn aankomst in Nederland 27 jaar geleden "eerst een lange inburgeringcursus" heeft gevolgd.
  Volgens mij hadden we toen helemaal geen inburgeringscursus cq plicht.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Word dan maar tijd dat we overal varkens beelden en schilderijen gaan plaatsen en mischien leuke varkens graffitie op woningen maken waar de moslims zich bevinden. Ik heb PVV gestemt, want ik vind het belachelijk dat er al zoveel marokkanen zich in ons land bevinden en misbruik maken van ons land. Iedere buitenlander die hoord binnen een jaar tijd te zijn begonnen met een cursus nederlands en aan het werk te zijn. Eventueel een varkensslachterij. Enigste recht kwa uitkering waar hun op hebben is een WW na arbeidsdienst en zelfs dat met een niet langere periode van 3 maanden. En als ze 2 fouten begaan in dit land dan moeten ze maar terug naar hun eigen land. Wij nederlanders zitten er niet op te wachten ddat onze kinderen niet meer veilig kunnen buitenspelen doordat ze opstraat lastig worden gevallen. STOP de immigratie van islam en zwaardere straffen in nl onderanderen de doodstraf.


  en UWV moet leren dat luiheid geen handicap is en niet uitkeringen weg geven als snoepjes


  Nederlanders hebben recht op uitkering, en als buitenlanders niet willen werken moeten ze maar terug naar hun eigen land en daar op een luie reet zitten en op straat hangen.

 • no-profile-image

  Peter

  Ik stoor me aan moslims en die lelijke minaretten die je overal zie opduiken!

 • no-profile-image

  Ron

  In Nederland leeft sinds eeuwen men met varkens. Men heeft ze ooit gedomesticeerd, werkt er mee en voed zich er mee. Of dat een goede of minder goede zaak is en of wij hier kunstwerken aan wijden doet hier nu niet terzake. Feit is dat ze tot ons NL-kulturele erfgoed behoren. Mocht jou en je vrienden niet bevallen dan verplicht niemand je dit mooi te vinden of hier te blijven als je er niet tegen kunt.
  Nog een prettige dag verder.

 • no-profile-image

  Amina

  Deze moslim uit Venray stoort zich aan mensen die zich hier aan storen!

 • no-profile-image

  abu jahl

  Have a look to
  www.islam-documents.org

  (which is the improvment of the other islam-documents.com, once based in Tunisia).

  There is thousands of texts (around 20 000) about the origins of islam, with a critical, humanist, democratic and scientific view (and even ironical). It is now the bigger "sourcebook" on that subject, with often unpublished documents: Muhammad biographies (SIRA), the main books of traditions (HADITH) , muslim chronicles (TABARI...), companions biographies (TABAQAT), quranic verses, quranic commentaries (TAFSIR). It is sometimes funny, or stupid, ugly, frightening, but always interesting!

  A new version is now available, improved and corrected: around 3700 pages. We are working for a new version published every year.

  All is in french. so sorry. but you need to read it to understand muslim thinking and acts. It is a rare opportunity to reach genuine information from islamic doctrinal texts.

  Now, you won’t tell again: we just don’t know…

 • no-profile-image

  joris verstraelen

  Nieuwsbericht in Turkse krant: Venrayse bevolking stoort zich aan moskee!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @Herman. Als vegetariër zal niemand je een strobreed in de weg leggen, het is jouw keuze. Ook de actie tegen de kiloknaller vindt geen weerstand, integendeel: dit kan op brede steun in de landbouw rekenen. Zelfs de mega mega stallen vinden weinig steun onder collega's. Dus tot zover alleen maar consensus. Maar om nu Nederland als eiland te willen zien, en iedere vorm van commerciële dierhouderij te veroordelen gaat gewoon veel te ver. Dit roept weerstand op. Dezelfde weerstand die de opvatting van de PvdA wethouder over zich heen roept als grenzen van acceptatie worden overschreden. En dan gaat het als een boemerang werken zoals je nu bij het stemgedrag ziet gebeuren. Bij de PvdD zal hetzelfde gebeuren, het amper behouden van 2 zetels geeft dit al aan.

 • no-profile-image

  Harm

  Heel goed hertog jan, helaas is onze politiek van mening dat gehoor moet worden gegeven aan de oproep van moslims om alles wat voor de islam aanstootgevend is, uit onze cultuur te verwijderen.
  En dan vinden ze het vreemd dat wilders zoveel stemmen krijgt.

 • no-profile-image

  anti

  Wipstaartje toch!!!

 • no-profile-image

  koetje

  Herman je raaskalt,of ben je nu al op campagne voor de volgende verkiezingen?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Maak er dan maar een sociale dienstplicht van, dat lijkt me zinvoller. Iedereen doet werk voor de maatschappij in ruil voor een uitkering. Het mes snijdt aan 2 kanten, je houdt ze van de straat en het stimuleert ze om een "echte" baan te zoeken. Bovendien zorgt het voor niet dieper wegzakken (in de zin van niet meer uit bed komen e.d).

 • no-profile-image

  Hans

  Curvedwater uit Utrecht schrijft:"Binnenkort zal ook de praalwagen, en daarmee het hele carnaval in Venray worden afgeschaft, want in de praalwagens zitten ook onwelgevalligheden verstopt, en met carnaval wordt bier gedronken. Alles niet te verdragen voor de moslim". Nu begrijp ik waarom we in Brasil zo weinig moslims hebben.

Laad alle reacties (90)

Of registreer je om te kunnen reageren.