Home

Achtergrond 352 x bekeken

Veel minder Deense varkens dan stalcapaciteit

De Deense varkenshouderij produceert een half miljoen vleesvarkens per jaar minder dan qua stalcapaciteit mogelijk is.

Dat zegt de bedrijfsadviesdienst van sectorfederatie LF.

Oorzaak is een vorig jaar doorgevoerde gewijzigde berekening van het aantal grootvee-eenheden. Het aantal vleesvarkens per jaar per grootvee-eenheid is daardoor gedaald van 35 naar nog geen 31. De sector eist tegen deze achtergond versoepeling van de milieuvergunningsbehandeling bij kleine wijzigingen in de productie. Onder de huidige omstandigheden moet voor elke wijziging van het aantal diereneenheden een langdurige procedure worden gevolgd, die jaren in beslag kan nemen. LF wil dat dit wordt vervangen door een meldplicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.