Home

Achtergrond 688 x bekeken 13 reacties

Veehandel wil commissie bij failliet Weyl

De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) wil de rechtbank vragen om een crediteurencommissie in te stellen bij het failiete Weyl.

De NBHV doet dit namens de gedupeerde veehandelaren. Zo'n commissie mag, als de rechter instemt met de komst daarvan, de curator adviseren, stukken inzien en mag de curator ook vragen om inlichtingen. Het initatief voor zo'n crediteurencommissie komt van jurist Theo Linssen van advocatenkantoor Linssen in Tilburg. De jurist was vorige week vrijdag aanwezig op een bijeenkomst van de NBHV voor gedupeerde veehandelaren. De NBHV noemt het faillissement van Weyl zeer te betreuren, vanwege de financiële schade door het faillissement en om het feit dat de keuze tussen slachterijen verder verschraalt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Doorstarter

  Goede actie van de advocaat. Wellicht kan hij een stokje steken voor de gunstige deal die Vion in de schoot geworpen krijgt over de lijken van de andere crediteuren.
  Dan zou onze cooperatieve aanpak misschien toch een kans krijgen.

 • no-profile-image

  Jan

  ik kom zelf uit eenveehandelsfamilie,dus de veehandelaar die hier eerder beweert maar 20 euro commisie te rekenen voor een koe? man hoeveel moet je er dan niet omzetten om de kost verdienen.
  de veehandel heeft niks meer te vertellen, de paar over gebleven slachterijen bepalen de prijs van de slachtkoeien, en van drie bepaalt de prijs op de opvangcentra, deze laatste handelaren zijn meer vervoerder dan handelaar
  In begin jaren tachtig zat ik als snotneus in de schapenhandel, leuk werk toen zat er nog bruto tussen de 25 en 35 gulden per lam tussen,dat was goed verdienen voor iemand van 18, kan de handelaar van nu niet halen 15 euro per stuk

 • no-profile-image

  Veehandel Gelderland

  DOMME DOMME PRAAT MENEER V. BUTEN !!! WIJ ZORGEN ERVOOR DAT DE BOEREN EEN REDELIJKE PRIJS KRIJGEN VOOR HUN VEE EN DIE COMMISSIE KOMT ONS OOK TOE WANT ONZE AUTO RIJD OOK NIET OP WATER ! EN DIE 30 EURO KLOPT OOK NIET TROUWENS IK TEL 20 EURO ! GEGROET

 • no-profile-image

  boertje van buten

  Ja handelaar uit Betuwe en Willem vinden het maar dom als ik pleit voor boter bij de vis zoals tot voor kort het geval was. Dan is het duidelijk dat het risico voor de koper is en ook wie de koperis. Nee gemakzuchtige veehandelaren er zijn nog enkele veemarkten in ons land maar daar komen weinig koeien. Volgens mij kunnen jullie met pensioen. Dat telefoontje met slachthtuis en transporteur kunnen wij zelf ook wel

 • no-profile-image

  geen boer

  nou Boertje van Buiten, succes met bellen! Niet vergeten uw 'boter bij vis' betalingsvoorwaarden duidelijk te vermelden, dan kan de slachterij de chauffeur even wat geld meegeven.

 • no-profile-image

  willem

  Nou geen Boer, jij weet hoe de vork in de steel zit. daar kan boertje van buiten nog veel van leren. Hij wil zeker 3 mnd op z`n geld wachten wat bij weyl het geval was.

 • no-profile-image

  dirk

  Waarom moet een veehouder genoegen nemen met een redelijke prijs, ons past een GOEDE prijs ook beter. De veehandel is nu een doorgeefluik van de slachterijen en kalveropvangcentra's en zorgen zeker goed voor zichzelf!!

 • no-profile-image

  boertje van buten

  Veehandelaren zijn erg gemakzuchtig geworden. Ze verdienen erg gemakkelijk hun provisie van 30euro of meer.
  Als ze wat meer lef hadden zouden ze net als vroeger de koeien kopen in de roes en betalen voor ze worden geladen. Bij het afleveren aan de slachterij zouden ze hetzelfde moeten doen. Dan waren ze er nu niet zo ver ingeschoten. In de supermarkt moet je ook betalen voor je buiten bent!
  Kom heren veehandelaren met die grote wagens en royale praatlaat eens zien of je nog handelaar bent of een goed betaalde postbode

 • no-profile-image

  willem

  Boertje van buten, domme opmerking.
  Je weet dat als je ze in de roes verkoopt
  nooit de beste prijs zult beuren, de handelaren zijn ook niet gek. Bovendien
  is dit handelssysteem een erfenis van minister Brinkhorst, die moest zonodig de veemarkten sluiten wat ingeen enkel ander europees land het geval is.
  Tevens werden door hem veel slachthaken opgekocht vanwege sanering. Dit was de doodsteek van de veehandel.

 • no-profile-image

  geen boer

  weer wat geleerd! Ik dacht werkelijk dat de crediteuren sowieso in contact stonden met een curator? Maar dat moet je kennelijk via de rechter aanvragen/afdwingen? Inderdaad een héél goede actie van NBVH. Dus: het personeel is (vraagteken voor de volledigheid van die pensioenafdracht, maar dat is van mindere orde) tot op heden beloond voor z'n prestatie én krijgt alle aandacht van curatoren, de toeleveranciers nog niet maar daarmee wordt helemaal niet gepraat, laat staan voor de belangen opgekomen?!? Mooie boel is dat. Ik moet die deal met VION overigens nog zien, volgens mij is er van 't hele spul weinig meer te maken zonder overmatig financieel risico te nemen in deze tijd waarin kapitaalverstrekking toch al zeer moeizaam gaat. Geen wonder dat de privé-partijen als Van Drie direct afhaakten.

 • no-profile-image

  wim

  Ik denk dat boertje van buten er niet zo ver naast zit.
  Wie zich veehandelaar noemt koopt het vee voor eigen rekening per kilo of in de roes en zoekt daar een koper voor.
  De tegenwoordige veehandelaar wordt 1keer in de week gebeld of belt zelf naar de inkoper of een andere tussen persoon hoeveel beesten hij die week heeft en de waarde word achter af bepaald door de slachterij en niet door de veehandelaar.
  Na het sluiten van de veemarkten is de betalings moraal ook anders geworden,niet ten goede.

 • no-profile-image

  Demeter

  Wie zouden al die veehandelaren betalen? Weet nog heel goed dat een veehandelaar mij tijdens het melken voor de melkput vertelde dat handel een kwestie van vertrouwen was. Hij wilde de slachting en weging bon niet overleggen. Via het slachthuis kwam ik erachter dat ik 18 kilo bestolen was.

 • no-profile-image

  Rein

  Ik ben van 1981 t/m 1983 werkzaam geweest bij TIAC-Handelmij.bv,in A´doorn,met de int.vee-en vleeshandel als côrebusiness.Als de ´grote baas´,ergens op een veemarkt verscheen moesten de boeren en handelaren op hun tellen passen,want hij trachte altijd mensen onder tafel te drinken,waarbij ze dan bhoorlijk de boot ingingen.

  TIAC was een façade voor één van de grootste criminele organisaties in Nederland.En dat hebben inmiddels al veel mensen ondervonden.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.