Home

Achtergrond 1 reactie

Van Agt gaat toch CDA stemmen

Oud-premier Dries van Agt gaat toch CDA stemmen.

Maandagochtend was hij nog een zwevende kiezer, vijf uur later laat een voorlichter van het CDA weten dat Van Agt toch CDA gaat stemmen "omdat hij diep onder de indruk is van de formidabele vechtlust die premier Jan Peter Balkenende laat zien''.

Van Agt zei maandagochtend dat hij nog een zwevende kiezer was en als hij op basis van de standpunten over het Midden-Oosten-conflict zou moeten kiezen, hij dan bij D66 of GroenLinks zou uitkomen. Maar een keus was nog niet gemaakt. Over Balkenende zei hij. "Er is slijtage, de mensen hebben het wel gezien.''

Maandagmiddag is desondanks de keuze voor de CDA-leider gemaakt. "Voor zo veel kwaliteit en vechtlust zou iedere kiezer moeten capituleren'', aldus Van Agt over Balkenende. "Nederland is het beste af met een nieuw kabinet onder zijn leiding.''

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Joop

  Dacht het niet.

  Het geeft al aan als een eerdere politiek leider van het CDA zolang moet twijfelen.
  Wat een huigelaar.

  Laten we op Mark stemmen dan weten we in ieder geval waar we aan toe zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.