Home

Achtergrond

VWA waarschuwt voor kruiskruid in rucola

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft binnen het Europese voedselveiligheids meldingssysteem RASFF een melding gedaan van kruiskruid in Britse rucola.

De vondst van senecio vulgaris (klein kruiskruid) werd door een importeur zelf gemeld aan de VWA. De partij is echter al geconsumeerd, geeft de dienst aan. Hierdoor was geen terugroepactie meer aan de orde. Het eten van kruiskruid kan negatieve gezondheidseffecten opleveren, ondermeer aan de lever blijkt uit publicaties.

Vorig jaar stortte de afzet van rucola in Duitsland in nadat kruiskruid was aangetroffen. Supermarkten haalden het product uit de schappen om risico te voorkomen. Het is nog onduidelijk of het kruiskruid in Nederland werd aangetroffen door extra controles naar aanleiding van de problemen vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.