Home

Achtergrond 8 reacties

VVD meeste aandacht vermindering regeldruk

De VVD besteedt de meeste aandacht aan de vermindering van regeldruk. Dat blijkt uit onderzoek van adviescollege Actal. De partij van Mark Rutte wordt op de voet gevolgd door CDA, PvdA, ChristenUnie en D66.

Veel politieke partijen hebben in hun verkiezingsprogramma's opgenomen dat de regeldruk omlaag moet, al is dit onderwerp bij maar weinig partijen echt een speerpunt. Actal stelt verder dat veel van de plannen weinig concreet zijn. Volgens het adviescollege is vermindering van regeldruk essentieel, nu de overheid van plan is een forse bezuinigingsslag te gaan maken.

Actal is tien jaar geleden in het leven geroepen om toe te zien dat de overheid de regeldruk voor bedrijven, burgers en instellingen verlicht. Een van de taken van het college is om de regering en de Tweede Kamer te adviseren over de gevolgen van regeldruk van voorgenomen wet- en regelgeving. Voorzitter van Actal is oud-staatssecretaris Steven van Eijck.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ben

  Gezwets. VVD doet niks voor varkenshouders. v. Aartsen zeker vergeten. Wil mijn varkensrechten eerst terug. Natura 2000 doen ze ook niks aan. In Brussel vindt de VVD de landbouw helemaal niet belangrijk op dit moment.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Minder ambtenaren, eerst zien en dan geloven, het is daar in den Haag toch één grote vriendenkliek die elkaar de baantjes toeschuift over de ruggen van het volk

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ach democratie...ze hebben er wel eens van gehoord, ooit...

 • no-profile-image

  pietje

  Minder regels geeft minder ambtenaren. De boer wordt vrolijker en hoeft minder naar de dokter en de psychiater en het ziekenhuis. Conclusie: Stop de boeren moord en laat de mensen weer van het leven genieten. Lachen is gezond en weg met de stress. Leven en laten leven. Geniet van de vrije weekenden en ga wat vaker op vakantie. Dus vrije tijd is niet bedoelt voor het voldoen aan de regelgeving en het invullen van allerlei boekhoudingen.

 • no-profile-image

  Anne

  Het CDA-programma staat vol mooie woorden, maar biedt nauwelijks oplossingen voor de agrarische sector. Het is vooral houden wat we hebben en dus doormodderen. Terecht dat de VVD als winnaar uit de bus komt. De VVD durft orde op zaken te stellen. Bijvoorbeeld door aantal Natura 2000-gebieden terug te dringen. De nieuwe boerenpartij!

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Zul je toch eerst moeten verhuizen naar een ander land, Pietje. Misschien komt de levensvreugde dan weer terug. Hier kun je dat vergeten.

 • no-profile-image

  Han

  Helaas moet ik concluderen, dat sinds het aantreden van Actal de regeldruk zeker niet verminderd is, maar eerder vermeerderd. Ik krijg dan ook het gevoel dat dhr. van Eijck ondanks al zijn goede bedoelingen, de ambtenaren niet kunnen dwingen om hun regel drift in te dammen. Het lijkt er op dat de bureaucraten gewoon hun gang met regels produceren. De politiek bezorgt over gelijke verdeling, gelijke rechten en waterdichte regels bevordert de >ontregeling< van Nederland niet.

 • no-profile-image

  Boer

  Zolang de ambtenaren op de ministeries gewoon blijven zitten ,die uiteindelijk het beleid bepalen, kunnen we stemmen wat we willen maar er zal helemaal niets veranderen. In een echte democratie zou je zeker op de ministeries een afspiegeling van de verkiezingsuitslag terug moeten vinden.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.