Home

Achtergrond

Tweede Britse coöperatie verhoogt melkprijs

Na First Milk heeft ook de tweede grote Britse zuivelcoöperatie Milk Link de melkprijs verhoogd.

Bij Milk Link gaat het om een verhoging per 1 juni met 0,9 cent per liter waarmee de gemiddelde prijs nu op 29,4 eurocent per liter uitkomt. De coöperatie had de melkprijs twee maanden geleden al verhoogd met gemiddeld 0,6 eurocent per liter.

Milk Link verhoogt de melkprijs omdat de resultaten over het afgelopen boekjaar goed zijn geweest, aldus directeur Neil Kennedy. "Als boerencoöperatie zijn we absoluut gefocust op het verhogen van de waarde van de melkprijs, het maximaliseren van de opbrengsten en het zo snel mogelijk doorsluizen daarvan naar de leden toe."

De geïntegreerde coöperatie heeft de omzet in het boekjaar tot eind maart met een half procentje op kunnen voeren naar 660 miljoen euro. De winst voor belastingen was met 12,7 miljoen weliswaar bijna twintig keer zo hoog als in het vorige boekjaar maar dat komt vooral doordat Milk Link in dat laatste jaar buitengewone lasten wegens herstructureringen heeft afgeboekt. De winst die uiteindelijk aan de leden wordt uitgekeerd komt daarbij uit op 12,1 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.