Home

Achtergrond

Twee open dagen voor de bloembollensector

In Julianadorp worden eind deze week twee open dagen voor de bloembollensector gehouden.

Op het bedrijf van Wessels en Zn aan de Langevliet 6 wordt van 13.00 tot 17.00 uur een open dag Duurzame Bloembollenteelt gehouden. Deze middag biedt bloembollentelers, adviseurs, loonbedrijven en andere geïnteresseerden de mogelijkheid om nieuwe ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen.

Diverse bedrijven en organisaties presenteren een breed scala aan onderwerpen die passen binnen een duurzame teelt. De nadruk ligt daarbij op de thema’s verwerking, bewaring en grondbehandeling. De nieuwste resultaten en technieken op het gebied van energiebesparing worden gepresenteerd. Er is veel aandacht voor preventie, monitoring en bestrijding van ziekten en plagen. Daarnaast wordt informatie gegeven over warmwaterbehandelingen en het vergroten van de effectiviteit van Actellic en grondontsmettingsmiddelen. Ook is er aandacht voor techniek (drogen, bewaring, bolontsmetting) en voor het voorkomen van emissie.

Diezelfde middag houdt de Proeftuin Zwaagdijk op het proefveld aan de Rijksweg 82 in Julianadorp een middag waarbij de de teelt van de tulp centraal staat. Op het proefveld, naast de Floratuin, geven Agrifirm en Altic toelichting op de onderzoeken. In de tulpen wordt voor Agrifirm onderzoek uitgevoerd naar onkruidbestrijding over de "neuzen" en de 'normale' onkruidbestrijding met het huidige middelenpakket. Bestrijding van Rhizoctonia komt ook uitgebreid aan de orde net als de vuurbestrijding waarbij diverse schema’s worden beproefd. Bemestingsonderzoek wordt uitgevoerd in hyacinten. In een tweetal proeven, in opdracht van Altic en Agrifirm, worden diverse meststoffen toegepast met compost en stalmest als basisbemesting.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.