Home

Achtergrond

Twee nieuwe namen op opsporingslijst

Het Korps landelijke politiediensten heeft gisteren twee nieuwe namen toegevoegd aan de Nationale Opsporingslijst.

Mohammed Pyzer (50) en Nazir Chaudry (53) zijn toegevoegd aan de lijst met meestgezochte criminelen en verdachten van Nederland. Dat heeft het KLPD gemeld.

Chaudry werd in 1999 veroordeeld voor zware mishandeling op zijn 3-jarige stiefzoon, die aan de gevolgen hiervan overleed. De man verdween spoorloos nadat hij was vrijgelaten in afwachting van zijn rechtszaak.

Pyzer werd in 1992 veroordeeld tot 12 jaar gevangenis veroordeeld wegens het doodsteken van zijn vrouw. Later werd hij met psychische klachten opgenomen in Assen waar hij in 1996 ontsnapte.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde donderdagavond aandacht de twee veroordeelde criminelen.

Er staan momenteel elf mannen op de opsporingslijst. Dino Soerel is van hen de bekendste. Hij wordt gezocht voor drugshandel en omdat hij mogelijk opdracht heeft gegeven tot liquidaties. Andere gezochten zijn Evert Sijahailatua (poging tot liquidatie), Sharif Korz en Jian Xia (moordverdachten), Rene Pouw en John Hilkens (gezocht voor drugshandel), Durim Gremaj (gevlucht zedendelinquent en mensenhandelaar) en Estin Habibovic (gewelddadige overval). In april voegde de politie Alex Kwame Fuachie (32) toe aan de opsporingslijst. Fuachie zou in april 2008 een Bloemendaals gezin hebben overvallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.