Home

Achtergrond 184 x bekeken

Twee nieuwe meldingen clavibacter

De Plantenziektenkundige Dienst (PD) heeft opnieuw twee meldingen ontvangen van verdenkingen van clavibacter.

Dat stelt de PD desgevraagd. De twee bedrijven liggen in Zuidoost Nederland en Zuid-Holland en lijken niet verband te houden met de vier eerdere meldingen. Zowel de afstand tussen de bedrijven als het type tomaat leiden niet tot een connectie, stelt de woordvoerder van de PD.

Vorig jaar kwam het aantal meldingen uiteindelijk op negen uit. Met zes verdenkingen lijkt de verspreiding gemakkelijk het aantal van negen van 2009 te benaderen. De PD heeft telers op het hart gedrukt verdenkingen eerder te melden. Van de negen clavibactergevallen vorig jaar werd bij zes de oorsprong niet vastgesteld. Drie van de gevallen bleken in 2008 ook besmet te zijn. Door een sterkere controle op zaad lijkt het onwaarschijnlijk dat dit de route is van de besmetting.

Of registreer je om te kunnen reageren.