Home

Achtergrond 167 x bekeken 1 reactie

Tuinder Westland kan weer volop stroom maken

Tuinders in het Westland kunnen weer volop stroom leveren aan het net, dankzij twee hoogspanningsstations die woensdag werden geopend door minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken.

Bij het stoken van gas in hun kassen wekken de tuinders stroom op en die elektriciteit kunnen ze leveren aan het net. Dat nam de afgelopen jaren zo'n grote vlucht, dat het elektriciteitsnet dit niet langer aankon. Een speciaal Westland Congestiemanagementsysteem werd in het leven geroepen om de stroom in goede banen te kunnen leiden.

Deze "goede tijdelijke oplossing'' is nu niet meer nodig, aldus de bewindsvrouw: "Er is weer volop ruimte voor energieopwekking door tuinders.'' Daarvoor zorgen de hoogspanningsstations in combinatie met een uitbreiding van het elektriciteitsnet.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rode Tomaat

    Eindelijk. Met stroom valt goed geld te verdienen. Het tuinen is maar bijzaak.

Of registreer je om te kunnen reageren.