Home

Achtergrond 211 x bekeken

'Tuinbouw moet goed nadenken over toekomst'

Het lukt de tuinbouw maar niet via fusie een vuist te maken tegen de groeiende marktpostie van afnemers.

De tuinbouw moet goed nadenken over hoe het in de toekomst verder moet. Dat zei voorzitter Rien van Doorn van Fruitmasters op de persconferentie over het mislukken van de fusie tussen ZON en Fruitmasters.

ZON gaat verder zoeken naar een fusiepartner. Fruitmasters wil het bestaande netwerk van samenwerking met binnen- en buitenlandse partijen uitbouwen, maar sluit een nieuwe poging met ZON over twee jaar niet uit. De afzetorganisatie praat met Berenschot en de fruittelersorganisatie NFO over toekomstige samenwerkingsmodellen en wacht het kartelonderzoek van NMa en overleg tussen handel en telersverenigingen af.

Of registreer je om te kunnen reageren.