Home

Achtergrond 177 x bekeken

Tropische dagen in het vooruitzicht

Warm, warmer, tropisch. Tot en met maandag blijft het volop zomerweer in Nederland.

De temperaturen kunnen zelfs oplopen tot 32 graden dit weekeinde. In het midden, noorden en oosten is er kans op flinke buien met onweer en hagel.

De zonkracht staat tot en met maandag op 7 bij onbewolkt weer. Dat wil zeggen dat mensen extra voorzichtig moeten zijn in de volle zon en veel moeten drinken.

Bij veel evenementen de komende dagen en het weekeinde worden extra maatregelen genomen. Een dag voor senioren die donderdag in Eindhoven zou plaatshebben, is afgelast wegens de verwachte hitte. De temperatuur komt die dag boven de dertig graden uit. In de hal waar het evenement zou plaatshebben, zou het nog warmer worden.

Langs het parcours van de Tour de France plaatst de Rotterdamse organisatie zaterdag waterputten waar mensen flesjes of bidons kunnen vullen, de publiekscateraar en EHBO-posten hebben extra water ingeslagen en de sponsor deelt extra vocht uit.

Dance-evenement Sensation, zaterdag in de Amsterdam ArenA, houdt ook rekening met de warmte door onder meer gratis water uit te delen mocht dat nodig zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.