Home

Achtergrond

Topman Eurogroep niet bezorgd over Hongarije

Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Eurogroep, vreest niet dat Hongarije te maken zal krijgen met een grootschalige schuldencrisis zoals Griekenland.

Evenmin maakt hij zich zorgen over de huidige waarde van de Europese munt. De Eurogroep is een samenwerkingsverband van de ministers van Financiën van de eurolanden.

Juncker deed zijn uitspraken zondag tegen de Franse televisiezender TV5 Monde en Radio France Inter. Zorgen over de schuldpositie in Hongarije zorgden er vrijdag voor dat de euro voor het eerst in ruim vier jaar onder de 1,20 dollar dook.

Juncker, die ook premier is van Luxemburg, zei wel verrast te zijn door de snelheid waarmee de euro recent in waarde is gedaald. Op vrijdag 4 juni was de euro 1,1973 dollar waard in vergelijking met 1,2980 dollar op 4 mei.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.