Home

Achtergrond 212 x bekeken

Sterrenkoks koken voor Afrikaanse kinderen

Nederlandse sterrenkoks die koken voor kinderen in Zuid-Afrika.

Vanaf donderdag doet een gelegenheidsteam van bekende Nederlandse chef-koks dat terwijl in het land het WK voetbal bezig is. De koks koken voor kinderen die wel wat extra's kunnen gebruiken of van wie de ouders zijn overleden aan aids.

De chefs doen de toer door Zuid-Afrika op initiatief van de stichting Culibus. Dat is een stichting die ook in Nederland met een tot restaurant omgetoverde bus kinderen die iets tekortkomen verwent en leert wat gezond eten is. Ze komen als alles volgens planning verloopt donderdag aan in Durban.

In het sterrenteam zitten onder anderen Michellinkoks Hans van Wolde van restaurant Beluga in Maastricht, Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu, Ron Blaauw van Ron Blaauw Restaurant in Ouderkerk aan de Amstel en Mario Ridder van De Zwethheul in Schipluiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.