Home

Achtergrond

Steeds meer doden na tropische storm Agatha

De tropische storm Agatha die delen van Centraal-Amerika trof, blijkt zeker 150 slachtoffers te hebben veroorzaakt.

Dat bleek vanochtend uit de jongste cijfers van de autoriteiten.

Vooral Guatemala kreeg het zwaar te verduren door de eerste tropische storm van het seizoen in het gebied. Maar ook in Honduras en El Salvador werd de noodtoestand uitgeroepen wegens de overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van zware regenval. Reddingswerkers graven veelal zonder hulp van grote machines in meters modder naar vermisten.

President Alvaro Colom van Guatemala zei dat in zijn land ruim 150.000 mensen uit hun huizen moesten vluchten. De verwoestingen zouden groter zijn dan na de wervelstormen Mitch (1998) en Stan (2005), toen respectievelijk 268 en 669 mensen om het leven kwamen.

Agatha ontwikkelde zich boven de Grote Oceaan en kwam zaterdag aan land in Guatemala, niet ver van de grens met Mexico.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.