Home

Achtergrond

Sortiment Allium enorm veelzijdig

Het sortiment Allium is zeer veelzijdig en de Maatschap Mellema Versteeg heeft daarvan het nodige in huis.

Het bedrijf doet deze week een boekje open over de uiteenlopende groei en bloei van 'de sierui' en toont enkele tientallen soorten in de keuringszaal. Een bezoekje meer dan waard. Onder de veelheid aan soorten en cultivars bevindt zich onder andere de donzig bloeiende gele obliqum. Een mooie uitstraling.

Verder noemen we in dit kader de lichtpurperen A. unifolium, donkerrode A, atropurpureum, de korte A. oreophilum, de nog kortere A. maximowiczii en een forse A. servaschanicum x christophii. Mooi is ook de getoonde gele Allium molly, de kleine, donkerblauwe A. falcifolium en de forse A. christophii x atropurpureum en idem A. nectaroscordum siculum.

Clemens Schilder showt de forse Allium 'Ambassasor' die zijn mannetje staat en namens Schilder Bolgewassen de enorme 'Pinball Wizzard'. J. H. Oostdam toont de prachtige decoratieve zaaddozen van Allium 9619. Een presentatie die het op de vaas lang kan volhouden. Alliums ook bij Cees Breed, waaronder een aantal dat al sinds vorige week in de keuringszaal staat. Zoals Allium hollandicum, A. cassium en A. jesdianum.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.