Home

Achtergrond

Sensatiepers Peru heeft Joran al veroordeeld

In de Peruaanse sensatiepers is Joran van der Sloot, die verdacht wordt van de moord op de Peruaanse Stephany Flores, eigenlijk al veroordeeld. "Video nekt de gringo'', kopt de nieuwssite Trome triomfantelijk. De krant Peru21 zegt: "Achter de tralies''.

De verontwaardiging over de moord op Flores door een buitenlander is groot in het Zuid-Amerikaanse land en voor veel mensen is zijn schuld eigenlijk al bewezen. Onderweg van de Chileens-Peruaanse grens na zijn uitzetting door Chili werd hij voor moordenaar uitgemaakt en geslagen met een koffer.

Op de vrijgegeven videobeelden uit het hotel TAC, waar hij verbleef, blijkt dat hij met Flores zijn kamer binnenging. Gekleed in een andere blouse en met bagage kwam hij er een paar uur later weer uit. Waterdicht bewijs, oordeelt de sensatiepers.

De autoriteiten hebben op de publieke verontwaardiging ingespeeld door Van der Sloot tot drie keer toe voor de opgetrommelde pers te laten langslopen, als trofee.

Maar de radiostations waarschuwen ook voor lichtzinnigheid bij jongeren. Je inlaten met onbekenden is eigenlijk onverantwoord, vooral voor meisjes. Ricardo Flores, vader van Stephany, heeft ook het boetekleed aangetrokken en gezegd dat hij misschien wat meer aandacht aan zijn dochter had moeten besteden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.