Home

Achtergrond 244 x bekeken 6 reacties

Senaat bekritiseert Verburg scherp wegens Hedwigepolder

In de Eerste Kamer is minister Verburg vanmorgen onder scherpe kritiek komen te staan vanwege haar besluit de Zeeuwse Hedwigepolder onder water te zetten.

De fracties van VVD, SP, PvdA, Christen Unie, SGP en PvdD voelen zich voor het lapje gehouden. Verburg had in 2008 beloofd zich voor 200 procent in te zetten voor ander natuurherstel dan ontpoldering. Na deze en andere toezeggingen stemde de Eerste Kamer toen in met de Scheldeverdragen.

Nu blijkt ontpoldering toch door te gaan. "Het vertrouwen is beschaamd’’, sprak PvdA-senator Margriet Meindertsma vanochtend in een debat waarin de Senaat met Verburg terug kijkt op de gang van zaken. "We zijn om de tuin geleid’’, aldus haar SGP-collega Gert van den Berg (mede namens CU).

Alle kritische fracties vinden dat de minister ondanks haar belofte nooit serieus heeft gekeken naar een alternatief schorrenplan van de Zeeuwse waterschappen. De SP diende daarom een motie in die de minister vraagt dat alsnog te doen en af te zien van ontpoldering van de Hedwigepolder.

Minister Verburg reageert vanmiddag op de kritiek. Opvallend is dat haar partij, het CDA, niet aan het debat deelneemt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hans

  DE ontpoldering van de HEDWIGE POLDER moet zo snel mogelijk van de baan . Het is van de gekke dat goede landbouw gronden opgeofferd moet worden voor natuur. We hebben al genoeg natuur in NEDERLAND , deze bestaat al uit 30% van NEDERLAND al dan niet in handen van natuurorganisaties . Dus afschaffen die natuur handel.

 • no-profile-image

  zeeuws boerke

  cda de partij voor ontpolderen.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Verburg is niet meer in de staatsrechtelijke positie om nog een hout aan het beleid te veranderen (demissionair immers). En het CDA? Laat dat voze konkelende aftreksel in 's Herennaam met de ebbestroom naar wijde wateren afvloeien. Amen!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het CDA is de partij die Zeeland weer onder water zet

 • no-profile-image

  Boer

  CDA heeft wel oren, maar kan niet luisteren. De kiezers hebben dat bij de laatste verkiezingen afgestraft.

 • no-profile-image

  janzondervrees

  Zeeuws-Vlaanderen straks bij de nieuwe staat Vlaanderen. Dan wordt zvl geen nieuw Tiengemeten (waar alle boeren moesten wijken voor natuur). In plaats van (natuur)uithoek van Nederland, kan dit gebied mainport van Europa worden.
  (maar de hoge heren in Nl hebben liever niet dat dit gebied rijk wordt).
  Belgie (Vlaanderen) zou nooit land onder water zetten voor natuur hier.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.