Home

Achtergrond

'Scheltema doet slachtoffers tekort'

De Vereniging Consument & Geldzaken vindt dat de commissie Scheltema de slachtoffers van koppelverkoop van kredietverlening en verzekeringen bij DSB Bank zwaar tekort doet.

De commissie Scheltema stelt dat DBS Bank niet voldeed aan zijn zorgplicht. Volgens Consument & Geldzaken had de commssie vast moeten stellen dat de verboden koppelverkoop leidt tot nietigheid van contracten, waardoor alle betalingen automatisch zouden worden teruggedraaid.

Bij schending van zorgplicht moeten gedupeerde DSB-klanten zich begeven in een "juridisch mijnenveld'' om hun geld terug te krijgen en slechts weinigen zullen dat willen, aldus Consument & Geldzaken. Mogelijk vermeed de commissie de term "nietigheid'', omdat dit grote gevolgen kan hebben voor de curatoren van de failliete DSB Bank én voor kredietverleners die nu nog aan koppelverkoop doen, aldus de vereniging.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.