Home

Achtergrond 149 x bekeken

Rutte ergert zich aan traagheid formatie

VVD-leider Mark Rutte ergert zich aan de traagheid van de kabinetsformatie.

Dat zei hij vandaag na een gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink. Wel snapt hij dat de formatie tijd vergt gezien de complexe uitslag van de verkiezingen.

"Als ik een instrument in handen had om het proces te versnellen zonder het kapot te maken, dan zou ik dat zeker inzetten'', zei Rutte. In zijn ogen is het nu aan de informateur om te bekijken langs welke lijnen er tot onderhandelingen gekomen kan worden.

Twee mogelijke varianten liggen op tafel: een kabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks of een van VVD, PvdA en CDA, eventueel aangevuld met D66 en GroenLinks. Rutte stelde dat de voorkeuren van de betrokken partijen bekend zijn, maar dat er geen sprake van is dat de partijen zich ingegraven hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.