Home

Achtergrond 5 reacties

Rutte bedankt Balkenende

Volgens VVD-leider Mark Rutte ”ziet het er naar uit dat voor het eerst in de geschiedenis de VVD de grootste partij van Nederland wordt”.

Rutte zei dat donderdagochtend op het moment dat 95 procent van de stemmen geteld was.
VVD-lijsttrekker Mark Rutte heeft Jan Peter Balkenende bedankt voor de jaren dat hij met hem heeft samengewerkt. ”Ik heb vier jaar lang met het grootst mogelijke plezier met hem in een kabinet gezeten.” Rutte was onder Balkenende staatssecretaris van Sociale Zaken en daarna van Onderwijs.

Rutte zei onder de indruk te zijn geweest van de toespraak waarmee Balkenende terugtrad als CDA-leider. Volgens hem verdient de premier van de afgelopen acht jaar heel veel respect. ”Jan Peter Balkenende houdt zielsveel van dit land.”

Het Cohen-effect heeft opnieuw nét niet gewerkt. Twee keer de afgelopen zeven jaar probeerde de PvdA met Job Cohen de verkiezingen te winnen, twee keer visten de sociaaldemocraten achter het net. In 2003 strandde de tandem Wouter Bos-Job Cohen op twee zetels van CDA-leider Jan Peter Balkenende, woensdag was het VVD-lijsttrekker Mark Rutte die voorkwam dat de PvdA de grootste wordt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gertje

  Zet maar een streepje bij het aantal regeltjes dat we nu hebben Gerrie. Een paarse vloedgolf erbij en we verzuipen er pas echt in. Ik vind het vaak niet erg als mensen niet direct ja of nee zeggen. De een noemt dat dan draaikonten, de ander (ik) vind het het uiting van fatsoen en intelligentie: Het is heel normaal om zaken met voors en tegens te overwegen en niet zwart-wit te denken.

 • no-profile-image

  boerin

  Er zijn in het kabinet Balkenende ook veel goede dingen geweest, laten we dat niet vergeten! En wat er nu komt moet je nog maar afwachten. Ze laten het nu allemaal mooi voorkomen, maar wat zal de praktijk zijn? Ze kunnen het natuurlijk nooit iedereen naar de zin maken. Als je de forums leest is er zoveel scherpe kritiek altijd maar het is altijd al zo geweest: De beste stuurlui staan aan wal!!

 • no-profile-image

  boerke

  Tja zo gaat dat boontje komt om zijn loontje, veel beloven en weinig positief
  tastbaars voor de landbouw doen. Wel negatieve dingen. EHS en leidingmeldingen bijvoorbeeld tja als je het hebt over lastenverlichting onder CDA.
  De pest is dat bijna de hele partijtop uit ex ambtenaren of softe sector lieden bestaat en geen praktizerende ONDERNEMERS dan weet je niet beter als veel regeltjes en nog meer ambtenaren!!! Maar afin toch goed dat er stemhokjes zijn om dingen voor het licht te brengen!

 • no-profile-image

  de denker

  Ik ben het helemaal met alle boeren eens dat het allemaal veel te streng geregeld is, maar bezef wel dat veel burgers dat besef helemaal niet hebben en al gauw vinden dat er niet gezeurd moet worden. zie ook fundamentele tegenstelling tussen A ten Have en Femke Halsema. En dan word mevrouw ten Have hier nog vaak gezien als te progressief voor de boeren. Dus.......ik denk dat onze JP het nog niet zo slecht met de boeren stand voorhad (zie bijv discussie land voor zee)

 • no-profile-image

  gerrie

  Het CDA heeft flink verloren, omdat er een stelletje draaikonten bij zitten. Zeg eens gelijk ja/nee inplaats van al dat gedraai. En wat betreft lastenverlichting. De laatse jaren zijn er alleen maar meer papieren bij gekomen of je kunt gaan zitten spelen via internet en je 06-nummer tig keer doorgeven. Daar worden mensen ziek van. Laat dit een goede les zijn. Kijken wat het volgende kabinet aan voordelen en lastenverlichting brengt. Dit wordt een goede graadmeter. We zullen afwachten. Succes.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.