Home

Achtergrond 215 x bekeken

Rotterdammers gaan 30.000 kilometer fietsen

Wie denkt dat de renners van de Tour de France moeten afzien; twee Rotterdamse studenten fietsen pas echt de benen uit hun lijf. Joost Notenboom en Michiel Roodenburg stappen volgende week zondag op hun tweewielers voor een fietstocht van 30.000 kilometer. In anderhalf jaar tijd hopen ze van Alaska naar Argentinië te fietsen.

Met hun 'Cycle for Water' willen de studenten aandacht vragen voor waterproblematiek waar ,,dagelijks meer dan een miljard mensen in voornamelijk ontwikkelingslanden mee te maken hebben''. De fietsers hopen met hun tocht geld binnen te halen voor lokale waterprojecten.

De fietstocht, op biologisch afbreekbare bamboefietsen, voert het duo van het ijskoude Alaska via Canada naar de hitte van de Californische en Mexicaanse woestijnen, de tropische regenwouden van Centraal- en Midden-Amerika en uiteindelijk Argentinië. Volgens Notenboom en Roodenburg staat hun een tocht vol fysieke en mentale ontberingen te wachten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.