Home

Achtergrond 179 x bekeken

Rijkswaterstaat: niet zwemmen in rivieren

Rijkswaterstaat gaat de komende weken op de strandjes in de uiterwaarden langs de grote rivieren flyers uitdelen, waarin recreanten worden gewaarschuwd om niet in de rivier te gaan zwemmen, van bruggen en sluizen te springen of van kades te duiken.

Het is op de meeste plekken verboden en in elk geval altijd levensgevaarlijk. De dienst probeert al een paar jaar om mensen ervan te overtuigen dat de Waal, de Rijn, de Maas, de IJssel en de Lek geen recreatiewater zijn. Toch nestelen zich zodra het warm is steeds meer mensen op de rivierstrandjes. ,,Vooral bij Nijmegen en Deventer is het heel erg druk, ook deze dagen weer. Maar zelfs pootjebaden raden we ten sterkste af. Elk jaar verdrinken er mensen die denken dat onze waarschuwingen voor hen niet gelden'', aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.