Home

Achtergrond

Regge en Dinkel: grondwaterstand Twente op kritiek peil

De grondwaterstanden in Twente zijn dit jaar lager dan het langjarige gemiddelde. Dat meldt het waterschap Regge en Dinkel.

Op sommige plekken is de grondwaterstand op dit moment kritisch, aldus het waterschap. Het schap roept iedereen op zuinig om te gaan met water. "De verschillen in de hoeveelheden neerslag in het gebied zorgen ervoor dat er ook grote verschillen kunnen ontstaan in de afvoeren en waterstanden in beken en rivieren."

Volgens de Unie van Waterschappen is er landelijk gezien geen uitzonderlijke situatie door de droogte. "Regionaal kan er sprake zijn van een wisselend beeld'', aldus een woordvoerder. "Dat is onder meer afhankelijk van de grondsoort in het gebied. Zo houdt klei water beter vast dan zandgrond."


Zie ook: Beregeningsverbod uit oppervlaktewater Limburg

Of registreer je om te kunnen reageren.