Home

Achtergrond 232 x bekeken

Reddingsactie voor vermist zeilmeisje

Op de Indische Oceaan is gisteren een zoektocht begonnen naar de vermiste Amerikaanse zeilster Abby Sunderland (16), die probeert als jongste ooit solo de wereld rond te zeilen.

Drie schepen zijn onderweg naar de vermoedelijke locatie van het meisje, meldden autoriteiten op het Franse eiland Réunion.

Het zeilmeisje bevindt zich ver van land. Haar laatste bekende locatie is meer dan 3000 kilometer verwijderd van zowel Madagaskar als Australië. De schepen hebben naar schatting dan ook ongeveer twee dagen nodig om haar te bereiken.

Een groep Australische hulpverleners zoekt vrijdag met een passagiersvliegtuig het gebied af. "We hopen daar Abby's jacht te zien en per radio contact met haar te leggen'', stelde een zegsvrouw van de Australische Maritieme Veiligheidsautoriteit AMSA. De weersomstandigheden in het gebied zouden nog steeds gevaarlijk zijn, met windsnelheden tot 90 kilometer per uur.

De 16-jarige Sunderland was in slecht weer en hoge golven terechtgekomen en stuurde een aantal noodsignalen uit. Familieleden denken dat het meisje nog in leven is, omdat haar boot nog geen automatisch noodsignaal heeft afgegeven. Dat betekent vermoedelijk dat het schip nog niet is gezonken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.