Home

Achtergrond

'Rechtszaak gevolgschade Q-koorts kan jaren duren'

De rechtszaak over gevolgschade voor geitenbedrijven die besmet zijn met Q-koorts kan wel enkele jaren gaan duren.

Dat verwacht advocaat Joost de Rooij van Linssen advocaten. Hij gaat de zaak voor een grote groep geitenhouders doen. "Een rechtszaak over schadevergoeding is niet een zaak die in een kortgeding kan worden afgehandeld. Het moet dus een gewone procedure worden. Afhankelijk van de drukte bij de rechtbank, het verzoek om informatie van deskundigen en eventueel hogerberoep en cassatie kan deze zaak wel een vier of vijf jaar gaan duren", voorziet De Rooij.

Wanneer de zaak zal dienen is nog niet bekend. "Ongeveer veertig bedrijven zijn via de verzekering bij ons aangesloten. Ongeveer dertig andere bedrijven wachten nog op informatie van hun verzekering en eventueel hun advocaat. Omdat we de zaak graag gezamenlijk willen oppakken wachten we dit af voordat we met de zaak beginnen", aldus De Rooij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.